Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tjeckien skriver in rätten att bära vapen i självförsvarssyfte i grundlagen

TJECKIEN. Senaten som utgör den ena halvan i det tjeckiska parlamentet har godkänt att vapen får användas för att försvara sig själv och andra.

Lukasjenko uppmanar vitryssar att lära sig vapenhantering: “världen har blivit galen”

VITRYSSLAND. Vitrysslands president, Aleksandr Lukasjenko uppmanar sin befolkning att lära sig vapenhantering. Han beskriver att "världen har blivit galen", och att en konflikt kan uppstå när som helst.

“Drottningens vakter” säljer tjänsteammunition för egen räkning

STORBRITANNIEN. Två soldater i elitförbandet Coldstream Guards - en av dem ”den förste svarte elitsoldaten” - åtalas för "konspiration med syftet att för egen räkning avyttra kronans ammunition".

Israels armé: ”Vi har just utkämpat det första AI-kriget”

SIONISM. När IDF skryter om sin AI-krigsföring i Gaza, belyser man enligt många bedömare vikten för Israel att testa nya stridstekniker IRL – samt att avskräcka andra potentiella fiender till etablerandet av Stor-Israel.

Sydafrika: Två svarta ihjälskjutna efter attack mot vit kyrka

AFRIKA. Under söndagsmorgonen angreps en gudstjänst i sydafrikanska Wierda Park av svarta rånare. Två av dem sköts ihjäl av en pensionerad polis innan de hann skada någon allvarligt.

Polis förhandlar med beväpnad man i Halmstad

BROTT. Hotfull beväpnad man i lägenhet i Halmstad. Delar av Norra vägen avspärrad.

Brittiska staten tar i hemlighet skattepengar för att stimulera vapenexport

VAPEN. En enda rad i senaste regeringsbudgeten avslöjar vapenexportfonden.

Gravid kvinna fredade sitt hem – sköt beväpnade inkräktare

USA. En gravid kvinna fredade sitt hem och sin familj efter att ha skjutit ihjäl en person som bröt sig in i hennes hus och misshandlade hennes man.

Ryskt hockeylag belönar spelare – med Kalasjnikov

RYSSLAND. Det ryska hockeylaget HC Izhstal har ett nytt kreativt sätt att belöna spelare med. Efter varje match utses "matchens spelare" som i belöning får en Kalasjnikov.

Rekordmånga vapen beslagtogs under 2018

INRIKES. 1 180 vapen beslagtogs av polisen under förra året, vilket är det största antalet någonsin.

Polisen pudlar efter folkstorm mot beslagtagna vapen

INRIKES. Polisen i Täby har tagit bort ett Facebookinlägg som skröt om "århundradets vapenbeslag" av licensbefriade antika gevär.

Iran har utvecklat eget luftvärnssystem

UTRIKES. I syfte att vara självförsörjande på militär utrustning har Iran utvecklat ett eget luftvärnssystem.

USA försöker komma ikapp Rysslands och Kinas robotteknik

VAPEN. USA försöker likt Ryssland och Kina införskaffa sig hypersoniska robotar.

Sveriges vapenexport har tredubblats

VAPEN. Sveriges vapenförsäljning har tredubblats sedan början av 2000-talet.

Netanyahu vill bygga judiskt rymdimperium

TERRORSTATEN ISRAEL. Nya offensiva terrorvapen framställs nu i Israel som ska kunna nå överallt i regionen. Även rymden ska tas i anspråk av den judiska skurkstaten.

Sverige bidrar till svältmordet på jemeniterna

VAPENEXPORT. Sveriges partier är splittrade i frågan om vapenexport som hjälper angriparna i kriget mot Jemen.

Stort vapenfynd i Stockholm: “Ämnade för krig”

INRIKES. Ett stort vapenfynd har gjorts i Stockholm. Vapen som enligt polisen är ”ämnade för krig”.  

Hotet från mördarrobotar

FRAMTIDEN. I kampanjfilmen "Slaughterbots" får vi en förvarning om en del av de vapen som kommer att sättas in mot oss lite längre fram.

Turkarna beväpnar sig

TURKIET. Efter den misslyckade militärkuppen i Turkiet som leddes av Gülenrörelsen har nu den turkiska befolkningen valt att beväpna sig. Även staten har uppmanat befolkningen att skaffa vapen.

EU använder bluffstudier för att förbjuda jaktvapen

VAPEN. EU-kommissionen har låtit en grupp forskare fabricera en rapport som ska underbygga de nya EU-direktiven om en avväpning av Europas folk. Inga medel skyrs för detta och den nyligen släppta Coventryrapporten visar hur EU ljuger sig fram till sina beslut.

Amerikanska medier hetsar mot Trump

USA. Hillary Clinton vill ta bort den amerikanska konstitutionens andra tillägg som ger amerikaner rätt att bära vapen. Donald Trump motsätter sig det hela och anklagas nu för att uppmana till våld mot Clinton genom ett uttalande han gjort kring rätten att bära vapen.

Trump anklagas för att ha hotat Clinton som vill avväpna amerikanerna

USA. Hillary Clinton vill i praktiken ta bort det andra tillägget som ger amerikaner rätt att bära vapen. Trump motsätter sig det hela och anklagas nu för att uppmana till våld mot Clinton genom ett uttalande han gjort kring rätten att bära vapen.

Våldtäktsförsök ledde till beslag av automatvapen

STOCKHOLM. Under lördagskvällen blev en 48-årig kvinna överfallen på väg hem från tunnelbanestationen Sandsborg i Stockholm. Polisen kände igen signalementet på mannen och kunde senare under natten gripa förövaren i hans bostad, där man också fann ett automatvapen. En 48-årig kvinna överfalls på väg hem från tunnelbanestationen Sandsborg i Stockholm under lördagskvällen. En man ska […]

Tullen beslagtar rekordmånga batonger och elpistoler

SVERIGE. Trots att Sverige enligt "experter" aldrig varit tryggare beställer allt fler svenskar självförsvarsutrustning från andra länder.

Polisen avslår vapenlicenser på ej existerande EU-lagar

VAPEN. Polismyndigheten verkar nu, åtminstone i vissa fall, ha slutat följa existerande svensk vapenlagstiftning för att istället fatta beslut utifrån ännu ej antagna lagförslag från EU.

Jakttidning angriper MP-politiker som vill avväpna svenskar

RÄTTIGHETER. En jakttidning går nu till angrepp mot en miljöpartistisk EU-politiker som kämpar för att inskränka svenska medborgares rätt att äga vapen.

Amerikanskt företag kräver att de anställda bär vapen

USA. Ett företag i USA kräver nu att de anställda bär vapen på arbetsplatsen för att höja säkerheten. Förändringen har bemötts positivt av de anställda.

Polisen slarvade bort vapen

INRIKES. Sensommaren 2014 beslagtog polisen i Kungsör två pistoler vilka förvarades på stationen i Köping. Nu är de spårlöst försvunna.

Obamas vapenpolitik får inte medhåll från folket

USA. Enligt en ny undersökning motsätter sig 54 procent av amerikanarna att president Barack Obama använder sig av sin exekutiva makt för att stifta strängare vapenlagar.

Amerikaner uppmanas att beväpna sig

UTRIKES. Allt fler amerikanska sheriffer uppmanar allmänheten att börja bära vapen när de befinner sig på allmänna platser. De uppmanas även att skjuta skarpt mot terrorister.

EU slår till – vill avväpna laglydiga medborgare

AVVÄPNING. EU har nu använt terrordådet i Paris som svepskäl för att börja införa mer restriktiva vapenlagar i EU som kommer att drabba laglydiga vapenägare och innebära att vapen kommer konfiskeras. Uppdaterad.

Riktiga vapen säljs som leksaker i Slovakien

EUROPA. Vapen köps som leksaker i Slovakien och smugglas till Sverige och görs sedan skjutklara. Det handlar om så kallade stiftade vapen.

Barack Obama vill ha hårdare vapenlagar

USA. Efter dödsskjutningen i South Carolina har ännu en gång kritiska röster riktats mot amerikanernas rättighet att äga vapen. Nu vill landets president vända på opinionen i kongressen.

Dömdes för hets mot folkgrupp – blev av med sina vapen

ÅSIKTSDIKTATUR. Anders Leander från Svenskarnas Parti blir nu av med sina vapen efter att ha skrivit ett inlägg på sin blogg, ett inlägg som renderade i att han dömdes för hets mot folkgrupp.

100 poliser beväpnade trots ej genomfört skjutprov

INRIKES. Trots att poliserna inte har genomfört det obligatoriska skjutprovet får idag drygt 100 poliser behålla sina tjänstevapen. Detta trots att reglerna säger att poliserna skulle ha avväpnats.