INRIKES. En taxibil attackerades av flera unga män i det invandrartäta området Tjärna Ängar i Borlänge. De slog och sparkade på bilen.

Det var vid 20.35 i måndags kväll som en taxibil var på väg till Kornstigen i Borlänge för att lämna av en kund. Kornstigen ligger i det invandrartäta området Tjärna Ängar. Området har ett rykte om sig att vara stökigt och det var precis vad taxichauffören som vi kan kalla för Johan fick erfara.

Johan var tvungen att köra sin kund ända fram till porten med sin kund på grund av dennes rörelsehinder. Han kör väldigt sakta på gårdsgatan då fem personer blockerar hans väg. Efter en kort stund flyttar de sig och Johan börjar sakta köra fram. Då börjar en av personerna slå på bilen var på Johan vevar ned rutan.

— När jag vevade ner rutan hotade en av dem med att han skulle skalla mig, säger Johan.

De fem personerna börjar slå och sparka på bilen. Johan låser dörrarna och ringer till polisen.

— De är fem stycken. Kunden är skärrad och jag låser dörrarna. Det måste ha varit väldigt skrämmande för henne, säger han.

Till slut ger sig gänget av. Johan bedömer att det rör sig om fem personer mellan 18-25 år. När han får tag i polisen får han veta att det inte finns några patruller tillgängliga. Den ena ska ha varit i Mockfjärd och den andra i Säter.

Johan känner sig rädd och skärrad efter händelsen som han beskriver som surrealistisk.

— Det är klart att det var skrämmande för oss båda. Det är sådant här som man ser på film, när de hoppar på en bil och börjar sparka och slå. Det är en surrealistisk känsla. Jag tänkte att bara de inte ger sig på rutan, för att ta sig in och skada oss, säger han.

Gänget som slog och sparkade på Johans taxibil orsakade flera skador på den. Men som tur var kom varken han eller hans kund till skada.

— De har gjort bulor och slagit sönder bilen allmänt. De skrämdes nog av att jag började ringa, och tänkte att polisen är här på någon minut, säger Johan.

Källa:
Taxibilen omringades i Tjärna Ängar: ”Det är sådant man ser på film”


  • Publicerad:
    2015-10-21 21:40