MALMÖ. En teater på Möllan i Malmö som var tänkt att bland annat handla om den påhittade ”nazistattacken” mot Showan Shattak ställdes in i samband med att det avslöjades att det var vänsterextremisterna som attackerat nationalisterna.

Förra månaden kunde bland annat Sydsvenskan rapportera följande:

Den fjärde november, på nedsläckt gata, tar ”Kämpa Malmö” vid. Det blir en vandringsföreställning om attacken mot Showan Shattak, öppen för alla att delta i.

I onsdags kom hovrättens dom i fallet och där kunde man läsa att den grupp Showan Shattak ingick i har ljugit om händelseförloppet och i själva verket var de som sökte upp och angrep nationalisterna. Samma dag som domen kom beslutades det att teatern som skulle ha premiär om två veckor nu blev inställd.

I en artikel i tidningen Fria Tidningar står följande att läsa:

Vi har beslutat att inte genomföra Kämpa. Beslutet togs i onsdags med hänsyn till de målsägande. Med de ändringar det innebar för föreställningen, var det för mycket som hade behövts göras om för att verket skulle bli fullödigt. Medverkande regissörer, scenografer, ljus- o ljuddesigners och skådespelare har bestämt sig för att fortsätta verka tillsammans för social förändring – i området och i Malmö i stort.

Att beslutet är kopplat till hovrättsdomen bekräftas inte av arrangörerna eller Helsingborgs Dagblad som skrivit om den inställda teatern.


  • Publicerad:
    2016-10-21 15:05