Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tema: Tredje riket

Av Robin Palmblad, 2014-07-13
robin.palmblad@nordfront.se

VECKANS FILMER. Tredje riket existerade mellan 1933 — 1945, här kommer några filmklipp från den tidsperioden.

Tyskland är för starkt. Vi måste förstöra henne.

frimuraren Winston Churchill, 1936

Tredje riket kallas tidsperioden med nationalsocialistiskt styre i Tyskland, åren 1933 — 1945. Efter att nationalsocialisterna fått makten försvann arbetslösheten och det uppstod snart en högkultur då tyska folket återtagit sitt kulturliv.

Veckans film

Klockan 12:00 varje söndag uppmärksammar Nordfront en film eller dokumentär av något slag. Har du förslag på en Veckans film? Kontakta då Robin Palmbladrobin.palmblad@nordfront.se

Enligt vissa bedömare låg även Tredje riket 30 — 50 år längre framåt i den teknologiska utvecklingen: teknologi som sedermera plundrades av USA och Sovjet, efter att tyskarna besegrats. Exempelvis var det tyska ingenjörer som gjorde att människan kunde landstiga på månen.

Ett annat exempel var världens första helautomatiska programmerbara dator, Z3, uppfunnen av Konrad Zuse — patent som kom att tvångsköpas av IBM efter kriget.

Efter kriget, mellan åren 1945 — 1950, menar även historikern James Bacque att ”minst 9,3 och möjligtvis så mycket som 13,7 miljoner” tyskar kom att utrotas av de allierade segermakterna, i de största etniska rensningarna som mänskligheten någonsin upplevt.

Segermakterna kom i sin tur att beskylla tyskarna för att ha systematiskt utrotat 6 000 000 judar, bland annat med hjälp av gaskamrar: ett makalöst påstående som det dock inte finns någon som helst teknisk bevisning för. Exempelvis existerar ingen obduktionsrapport som styrker att tyskarna gasade en (1) enda jude.

Tyska medborgare som vid ett enstaka tillfälle ifrågasätter denna mystiska utrotning riskerar fängelse i upp mot 5 år, i dagens Tyskland. Sker ifrågasättandet vid flertal tillfällen leder det till ännu längre fängelsestraff.

För den som vill ha en hink med iskallt vatten i ansiktet så finns den makalöst bra dokumentären The greatest story never told, på total 6 timmar, som ger en mycket alternativ bild av Andra världskriget.

Har du fler tips på filmklipp med temat Tredje riket? Posta en kommentar: bra tips integreras i artikeln.

Die Flut Kommt, översatt: ”översvämningen kommer”.

Nationalsocialistiska generaler.

Livet i Tredje riket.

Träger der Idee, översatt: ”bärare av idén”.

The Wehrmacht — United We Stand, Divided We Fall.

Ansikten från Waffen SS.

Kraften av Tredje riket.

Järnmänniskor.

Hjältar för Tyskland.

Uppdrag tyska riket.

Tysklands räddare.

Tredje riket och Adolf Hitler.

Return Your Revolt Into Style.

Gröna Djävulen, fallskärmsjägare.

Könige Europas, översatt: ”Kungar av Europa”.

Wir Waren Kameraden, översatt: ”Vi var kamrater”.


  • Publicerad:
    2014-07-13 11:00