INRIKES Den 32-åring som misstänks för mordet på Ing-Marie Wieselgren samt terrorbrott nekas byte av advokat. I en skrivelse till tingsrätten framgår att det råder ”oenighet” mellan klient och försvarare om hur försvaret ska utföras.

Gotlands tingsrätt har beslutat att neka en begäran från 32-åringen som misstänks för mordet på psykiatrikern Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan i Visby.

Detta uppger Aftonbladet som tagit del av domstolshandlingar i ärendet, där det framkommer att den misstänkte är mycket missnöjd med sin advokat. Det ska enligt tidningen framförallt ha uppkommit vid den senaste häktningsförhandlingen, där 32-åringen också häktades misstänkt för förberedelse till terrorbrott.

”På grund av detta har det uppstått oenighet mellan mig och min klient om hur hans försvar fortsättningsvis ska utföras, varför det kan uppstå svårigheter för mig att fullgöra mitt uppdrag på ett korrekt sätt ur ett advokatetiskt perspektiv”, skriver 32-åringens advokat Staffan Fredriksson till rätten.

Gotlands tingsrätt anser dock inte att skälen är nog för att tillåta byte av försvarare.

Staffan Fredriksson har tidigare uttalat sig i media på sätt som kan framstå som inkriminerande mot sin klient. I en intervju med Expressen strax efter att 32-åringen greps sa han bland annat att klienten ”hade koll på Ing-Marie” inför dådet och proklamerade att attacken var förberedd.

I intervjun antydde advokaten också att 32-åringen kan ha haft ”ett högre mål” och sa sig inte kunna utesluta att det egentliga målet var en minister.