USA. Efter Donald Trumps seger i veckans presidentval är optimismen stor hos hans anhängare. En republikansk kongressledamot från Texas säger nu i TV att det redan finns medel öronmärkta för en mur mot Mexiko och att den absolut kommer att byggas.

151008102414-trump-hat-2-780x439

Trump vill bygga en mur mot Mexiko för att skydda USA från massinvandring.

Den republikanske kongressledamoten Louie Gohmert, som representerar Texas i representanthuset, deltog under fredagen i TV-programmet Fox & Friends på Fox News Channel för att diskutera framtiden med Donald Trump som president. Han var väldigt optimistisk över prognosen att Trump kommer att kunna genomföra många av sina vallöften.

Bland Trumps mest spektakulära vallöften finns planen på att bygga en mur längs USA:s sydgräns mot Mexiko för att stoppa den massiva illegala invandringen till landet. Trump har länge fått kritik för planen och den har dömts ut som orealistisk.

Gohmert tycks dock vara helt säker på att planen kommer att genomföras och han hävdar också att det fanns planer på en mur redan när George Bush var president, men att detta av någon aldrig slutfördes.

— Det är otroligt vad du kan förmå kongressen att uträtta ifall du leder dem och knuffar dem i rätt riktning, förklarade Gohmert och fortsatte:

— Och förresten så öronmärktes pengar redan under George Bushs administration som aldrig användes till att bygga muren. Så ja, det kommer bli fantastiskt att ha någon som faktiskt fullföljer lagen.

Se klippet där muren diskuteras i Fox nedan:

Källa:
Gohmert: Funds Already Appropriated for Border Wall — ‘It’s Going to Happen’


  • Publicerad:
    2016-11-11 18:50