UPPSALA. Phatchari Charoenmak drev två massageinstitut i Uppsala och Järfälla där hon sålde thailändskors sexuella tjänster till män. Nu döms hon till 2 år och 2 månaders fängelse.

Bordellmamman Phatchari Charoenmak (19730409-9026).

Nordfront har tidigare skrivit om den stora bordellhärvan i Uppsala, och rättegången mot bordellmamman Phatchari Charoenmak (19730409-9026).

Charoenmak höll uppemot tio thailändskor i arbete från 09:00 till 20:00 dagligen i sina två salonger, där de sysslade med alltifrån traditionell massage till att hora ut sig. Kvinnorna arbetade och bodde i varsitt rum, som de fick betala 1 000 kronor i månaden för, och de fick helst inte lämna arbetsplatsen och absolut inte umgås med varandra.

LÄS MER: ”Thaimassagesalonger” visade sig vara bordeller – kvinnor levde som sexslavar

Härvan nystades upp efter ett omfattande spaningsarbete från polisen, där man bland annat besökt thaimassageinstituten ”undercover” och blivit erbjudna sexuella tjänster.

I ett fall grabbade en av thailändskorna tag i en polismans penis mitt under massagen.

”Utan föregående ordväxling tog hon tag i hans kön. Han satte sig upp och tog tag i hennes hand men hon släppte inte hans kön. Han fick säga till flera gånger. Han frågade på engelska hur mycket det skulle kosta och hon svarade 300 kr och visade som en avrunkning med handen och att det skulle spruta från hans kön”, kan man läsa i domen. Polismannen uppger dock att han tackade nej till erbjudandet och sade ”maybe next time”.

Under fredagen föll domen mot Phatchari Charoenmak, som under hela processen förnekat att hon känt till att hennes anställda prostituerat sig.

Tingsrätten är dock av en annan uppfattning och skriver:

I målet har tio poliser hörts om s.k. provköp de gjort på salongerna och de har med ett undantag erbjudits att köpa en sexuell tjänst. Vidare har sju av de 14 personer som åtalats för köp av sexuell tjänst på någon av salongerna erkänt gärningarna, tre personer uppgett att de betalat för tjänster med sexuell prägel utöver massagen och en person uppgett att han betalt för en sexuell tjänst men ångrat sig. Vid husrannsakan i lokalerna har anträffats kondomer, s.k. dagen-efter-piller och hundar har markerat för sperma på handdukar och lakan m.m. Sperma har säkrast från minst nio personer. Mot bakgrund av dessa omständigheter finner tingsrätten att det är utrett att det sålts sexuella tjänster på salongerna i Uppsala och Järfälla

Man har också hittar boknings- och prislistor hemma hos Phatchari Charoenmak, liksom i ett kassaskåp på salongen i Uppsala. Vissa av dessa var delvis förstörda, men det finns nog information som tyder på att Charoenmak organiserat prostitutionen, menar tingsrätten, som dömer henne till två år och två månaders fängelse för grovt koppleri.

Förutom Charoenmak döms även ett tiotal män även för köp av sexuell tjänst.

Källa:
Uppsala tingsrätt: B 6838-18 – dom


  • Publicerad:
    2019-03-30 07:00