LÖGNPRESSEN. Den brittiska tidningen The Guardian har publicerat ett hyllningsreportage om yttrandefrihetsmotståndaren Mina Dennert och hennes batikmagikerarmé #jagärhär.

Vänstertrollbossen Mina Dennert.

Den iranskfödda journalisten och vänstertrollet Mina Dennert leder tillsammans med sin SVT-anställde make Magnus Dennert trollnätverket #jagärhär, som organiserar antirasister och vänstermänniskor för att tysta oppositionella röster på sociala medier.

Genom att spamma kommentarer och inleda massanmälningskampanjer har #jagärhär-nätverket lyckats stänga ner många konton på sociala medier som är känsliga för censurpåtryckningar från globalistiska krafter.

Nu har brittiska The Guardian uppmärksammat Dennert och hennes trollnätverk, som man beskriver som ”en svensk kärleksarmé online” som ”sprider positiva vibbar i kommentarsfält där hat och desinformation sprids”.

I hyllningsartikeln beskriver Dennert sina tankar om politiska diskussioner och #jagärhär:s roll på sociala medier:

— Sociala medier reflekterar förstås inte genomsnittspopulationen, men när man läser kommentarsfält får man ofta känslan av att 80 procent av befolkningen anser att homosexualitet är en sjukdom, exempelvis.

— Vi vill att kommentarsfälten mer ska likna samhället och sättet att göra det på är att förmå människor att tala och delta, säger Dennert, och syftar på många svenskar drar sig för att uttrycka oppositionella åsikter utanför Internets anonymitet.

Men i artikeln berättar hon också att #jagärhär har haft problem med sponsorer på senare tid, tack vare att nätverkets medlemmar och arbetsmetoder har granskats och avslöjats av bland annat Nordfront – något hon beskriver som ”attacker”.

— Under vårt första år var vi så älskade och vi vann alla dessa priser, och alla ville arbeta med oss. Men så fort attackerna började så stannade de som ville samarbeta med oss upp. De blev rädda, säger Dennert.

The Guardian skriver att #jagärhär har inspirerat bildandet av liknande trollnätverk i exempelvis Tyskland och Slovakien, med 45 000 och 6 000 medlemmar i respektive nätverk.

Källa:
Here, here: the Swedish online love army who take on the trolls


  • Publicerad:
    2019-01-18 07:00