INRIKES. Den hårt kritiserade och brottsdömde Thomas Mattson lämnade i mitten av juli arbetet som chefredaktör för den vänsterliberala bonniertidningen Expressen. Då lät man förstå att han lämnade på eget initiativ men nu erkänner Mattsson att han i själva verket sparkades.

Thomas Mattsson erkänner att han sparkades från Expressen. Skärmbild: Youtube.

I mitten av juli lämnade den hårt kritiserade och brottsdömde Thomas Mattsson arbetet som chefredaktör för den vänsterliberala Bonniertidningen Expressen. Det ryktades då om att han sparkades vilket nu bekräftas.

Det är till Dagens Media som Mattsson ska ha tillstått att han i själva verket fick sparken från den judiskägda sensationsblaskan. Skälet anges vara samarbetssvårigheter men det är ett faktum att Mattssons tio år som chefredaktör har omgetts av en uppsjö av skandaler.

Skandalerna omfattar bland annat domar för vapenbrott, hårt kritiserade uthängningar av privatpersoner för deras åsikters skull, samarbete med kriminella nätverk som Researchgruppen, försvar av Expressenjournalisten Cecilia Hagens krönika där hon ville utrota invandringskritiska svenskar med gift samt ett stort antal pressetiska övertramp och fällningar av Pressens Opinionsnämnd.

År 2017 friades Mattsson av en politiskt tillsatt jury efter att han hängt ut en 70-årig pensionär med felaktiga citat. Dagen efter domstolens beslut – vilket inte gick att överklaga medan skälen för detta var hemliga – firade Mattsson med att på nytt hänga ut 70-åringen på Expressens förstasida.

Källor:
Uppgifter: Thomas Mattsson fick sparken från Expressen
Uppgift: Expressens chefredaktör fick sparken


  • Publicerad:
    2019-08-16 23:25