AUSTRALIEN Den australiensiske nationalsocialisten Thomas Sewell har suttit som politisk fånge i flera månader. Nu friges han från häktet.

I somras häktades den australiensiske nationalsocialisten och ledaren för European Australian Movement, Thomas Sewell, misstänkt för väpnat rån.

Sedan dess har han suttit häktad utan rättegång i ett fall där ingen bevisning har lagts fram mot honom.

Sewell anklagades för att tillsammans med Jacob Hersant, ledare för australienska National Socialist Network, ha rånat ett par i en bil under en vildmarkstur.

Polisen kunde inte bevisa att Sewell ens befann sig på platsen, utan pekade istället på att han är verksam inom en ”miljö” som polisen bedömer som ”våldsam”.

Den australiensiska alternativmedian XYZ har emellertid gjort flera viktiga avslöjanden om fallet. Bland annat att de så kallade brottsoffren är vänsterextremister och att Sewell bevakades av underrättelsetjänster den aktuella dagen.

Åklagaren yrkade på att Sewell fortsatt skulle hållas häktad fram till rättegången, då han menade att Sewells politiska engagemang höjde risken att han skulle ”återfalla i brott”.

Yrkanden avslogs av rätten i Victoria och Sewell släpptes fri. På sin Telegramkanal skriver Sewell: ”Jag är tillbaka”.