BROTT. Den 41-åriga kvinnan som tidigare greps, men som sedan släpptes, misstänkt för mord på sin pappa och försök till mord på sin mamma har nu gripits och anhållits igen. Hon greps tillsammans med sin 18-åriga invandrarsambo på ett hotellrum i Trondheim i Norge och fördes under tisdagen till Västerås. Båda nekar till brott.

johanna möller

Mordmisstänkte Johanna Möller med en grupp invandrarmän.

Nordfront har tidigare rapporterat om en 41-årig kvinna, tidigare chef för ett boende får så kallade ensamkommande flyktingbarn, som greps misstänkt för mord på sin egen pappa och försök till mord på sin mamma. Även en 18-årig invandrare, som är kvinnans sambo, greps misstänkt för brotten. De anhölls men släpptes efter tre dagar i brist på bevis. Efter att paret sattes på fri fot reste kvinnan till Thailand tillsammans med familjemedlemmar. Den 18-årige asylsökaren följde dock inte med.

Under tisdagen kommer rapporter in om att den 41-åriga kvinnan, som heter Johanna Möller, och att den 18-årige invandraren, Mohammad Rajabie, gripits på ett hotellrum i Trondheim i Norge. De ska ha varit anhållna i sin frånvaro men under tisdagen greps de alltså och fördes tillbaka till Sverige. Enligt uppgifter fördes de till Västerås.

Båda två är numera misstänkta på sannolika skäl för mordet på Möllers pappa och mordförsöket på hennes mamma, vilket är den högre misstankegraden. Enligt uppgifter nekar Möller och Rajabie till brotten.

Tidigare under veckan meddelade polisen att en förundersökning även har inletts angående det mystiska dödsfallet av Möllers tidigare man förra året. Maken ska under ”oklara omständigheter” ha drunknat i en sjö utanför Möllers föräldrars sommarstuga i Arboga. Samma stuga där pappan mördades. Strax innan makens dödsfall hade en livsförsäkring tecknats på honom och efter hans död köpte Möller sig en lyxbil.

Johanna Möller har, utöver mordmisstankarna, tidigare anklagats för att ha hotat unga asylsökande män att hon skulle få dem utvisade om de inte hade samlag med henne. Utredningen lades dock ner i brist på bevis.

Källor:
To pågrepet i Trondheim siktet for drap i Sverige
Två gripna för mordet i Arboga


  • Publicerad:
    2016-08-31 20:25