BROTT Den tidigare moderate lokalpolitikern Andreas Melin åtalas för en lång rad våldtäkter mot dementa.

Nordfront har tidigare skrivit om att den tidigare moderate lokalpolitikern Andreas Melin är misstänkt för en lång rad våldtäkter mot äldre personer, som ska ha begåtts på ett demensboende. Han är även tidigare dömd för en rad stölder.

Nu har åtal väckts vid Alingsås tingsrätt, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Kammaråklagare Hediye Kurt säger enligt pressmeddelandet följande:

— Det är mycket allvarliga gärningar mot äldre personer som befinner sig i ett utsatt läge där de har en beroendeställning till den misstänkta mannen. Kvinnorna har inte kunnat värja sin sexuella integritet.

Totalt är det 24 våldtäkter begångna mot fyra olika kvinnor Melin åtalas för. Detta medan han arbetade på demensboendet som vårdbiträde. Tre av kvinnorna är numera avlidna, medan en fortfarande lever.

Polisen kom Melin på spåren i samband med att de spårade fildelning av barnpornografiskt material. När man gjorde husrannsakan upptäcktes en mängd filmer.

— Han har spelat in övergreppen och misstänks även ha spridit materialet på internet, vilket är en försvårande omständighet. Filmerna och bilderna har fått stor spridning och det är ytterligare ett integritetskränkande agerande från hans sida mot kvinnorna, säger Hediye Kurt enligt pressmeddelandet.