ÖRNSKÖLDSVIK. Tre romska tiggare blev hembjudna till en 19-årig kvinna som tyckte synd om männen och ville se till att de skulle få duscha, äta och sova inomhus. Männen tackade kvinnan genom att gruppvåldta henne i hennes eget hem!

ö-vik

Det var i lördags som en 19-årig kvinna såg tre romska män som tiggde vid Resecentrum i Örnsköldsvik. Den unga kvinnan tyckte synd om männen och bjöd därför hem dem till sin bostad för att låta dem äta, duscha och sova inomhus.

Under natten gruppvåldtog de tre romerna kvinnan, trots att hon enligt anmälan som nu är upprättad, inte ska ha gjort några sexuella inviter mot sina gäster.

— Under söndagen greps tre män. De har anhållits av åklagare och vi har hållit förhör med de inblandade. Kriminaltekniker har varit på platsen och genomfört en undersökning, säger Mikael Ahrtzing på polisen i Västernorrland till Fria Tider.

Fria Tider skriver vidare:

Polisen är förtegen om de misstänkta, men enligt tingsrätten är de tre romerna i 20-årsåldern och hemmahörande i Rumänien. Så sent som förra veckan publicerade lokaltidningen Örnsköldsviks Allehanda ett längre reportage om den romska klan som tigger vid Resecentrum i Örnsköldsvik. I artikeln intervjuades en av de nu anhållna männen, som fick berätta om sin situation.

Även Sveriges Radio har skrivit om fallet, men de har valt att vara mindre detaljerade i sin beskrivning av gärningsmännen än vad Fria Tider är. Sveriges Radio skriver i sin artikel endast att männen ”inte är hemmahörande i Västernorrland”.

De tre männen, som uppges vara i 20-årsåldern, är fortsatt anhållna och är misstänkta för grov våldtäkt. Straffet för grov våldtäkt är minst fyra års fängelse och högst tio års fängelse.

Polisen uppger till Örnsköldsviks Allehanda att de inte vet hur kvinnan mår men att de utgår från att hon mår dåligt.

Örnsköldsviks Allehanda väljer, precis som Sveriges Radio, att inte skriva ut att männen är utländska tiggare som tidningen så sent som förra veckan alltså lyfte fram i ett snyftreportage. Snyftreportaget i Örnsköldsviks Allehanda är tyvärr låst för icke-prenumeranter. Huruvida artikeln låstes före eller efter gruppvåldtäkten är oklart.

Källa:
Ville hjälpa tiggare – gruppvåldtogs


  • Publicerad:
    2014-10-13 18:01