INRIKES. Efter att så kallade tiggare börjat sälja sin egen tidning har andra hemlösa fått problem att sälja sin tidning ”Situation Stockholm”.

situation-sthlm

Tiggare förstör för hemlösa i Stockholm.

 

Under januari i år började så kallade tiggare att sälja tidningen ”Sofia Z-4515” och försäljningen har blivit en succé menar man. Dock har andra hemlösa som säljer tidningen ”Situation Stockholm” fått det svårare att hitta köpare och försäljningen har rasat med 13 procent.

En av anledningarna uppges vara att ”tiggarna” stör när de hemlösa försöker sälja sin tidning och stämningen mellan de konkurrerande tidningsförsäljarna ska inte vara den bästa.

— Allt ifrån att försäljare upplevt att när de står och pratar med sina kunder så skär det in en försäljare av den andra tidningen och håller upp den mot köparen till att en av våra försäljare har blivit slagen på armen, säger Pia Stolt, vd på Situation Stockholm.

Stolt uppger vidare att hon försökt vända sig till HEM, föreningen för hemlösa EU-migranter, för att lösa situationen. Responsen uppges dock ha varit bristfällig. Sven Hovmöller, vice ordförande för HEM uppger att man känner till problemet och gör vad man kan för att åtgärda det.

— Man får inte störa andra gatuförsäljare eller tiggare. Det budskapet har vi kämpat enormt för att få igenom. Men med så många personer på så kort tid, det har varit svårt, säger han.

Källa:
Succé för EU-migranternas tidning – samtidigt tappar Situation Stockholm


  • Publicerad:
    2015-04-21 19:30