STOCKHOLM. En mamma stod och packade in varor i bilen när en tiggare kom fram. Kort därefter välter barnvagnen när tiggaren försöker sno åt sig kvinnans väska och den elva månader gamla bebisen kraschar i marken med ansiktet först.

Kvinnan på bilden har (möjligen) inget med artikeln att göra.

Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

Det var den 18 augusti i år utanför shoppingcentret Port 73 i Haninge söder om Stockholm som en mamma stod och packade in varor i sin bil. Med sig hade hon sin elva månader gamla son som låg i en barnvagn.

Medan hon står och packar upp kommer en tiggare fram och vill ha underskrifter på olika namnlistor. Samtidigt välter barnvagnen och hennes bebis kraschar i marken och landar med ansiktet först. Trots detta ger sig inte tiggaren utan försöker desperat att rycka loss handväskan som hängde på barnvagnen.

— Det var fruktansvärt. Mitt barn blöder och har skador i hela ansiktet och hon bara fortsätter dra i handväskan. Jag har alla ­tankar på min son och ser att kvinnan försöker råna mig på handväskan. Allt var så utstuderat, säger kvinnan. Bebisen fördes sedan till sjukhuset med sårskador över hela ansiktet.

Polisen uppger att de jobbat hårt med fallet under hösten. Bara några dagar efter denna incident ska en liknande ha inträffat i Karlskrona.

Vi vet att kvinnan medvetet knuffade omkull barnvagnen och vi vet att hon var med i Karls­krona. Där utgav man sig för att vara döv och man ville ha summa och namn på dem som trots allt gav pengar. Gemensamt är listorna. Får de inte pengar så distraherar de i stället folk på ­olika sätt. 
I Karlskrona gick man på en ledig polis som lyckades ­ingripa, men kvinnan lyckades man inte gripa, säger Daniel Edlund vid Södertörnspolisens rångrupp.

Han tillägger:

— Man blir extra förbannad. Ett barn for med huvudet i marken och det kunde ha gått mycket värre. Vi tror att det är män i bakgrunden i alla dessa fall, men det är kvinnor som skickas ut.

I våras i fjol fick polisen in anmälningar från hela landet om ”dövstumma” tiggare som lyckades samla in pengar på stan.

Källa:
Bebis skadades 
i brutalt rånförsök


  • Publicerad:
    2014-11-04 16:15