Sedan en tid tillbaka har utställningen De bortbjudna visats på konstmuseet Rooseum, i Malmö. Enligt dem själva är det ”utan tvekan de finaste samlingarna av den typen av konst som står att finna…” Men verkligheten är en helt annan, då utställningen präglades av minst sagt sjuka bilder. Det värsta inslaget, var ett fotocollage, skapat av ”konstnären” Per Wizén, från Malmö, bestående av fyra bilder, samtliga uppenbart barnpornografiska. På en av bilderna ser man till exempel en vuxen manshand omsluta en liten pojkes kön.

Under onsdagen samlades en aktionsgrupp från Nationell Ungdom i Malmö för att bekämpa de destruktiva fenomen som präglade utställningen.
Medlemmar ur NU-aktionsgruppen angrep utställningen och rev bland annat ned fotocollagen från väggen, samt förstörde det. Några ”konstintresserade” samt personalen skrek förtvivlat att aktivisterna skulle sluta, något man givetvis inte lyssnade till.
När man lämnade platsen kvarlämnades ett antal flygblad med en deklaration från Nationell Ungdom. Där kunde man läsa följande:

Deklaration i samband med aktionen mot barnporrutställningen på konstmuseet, Rooseum, Malmö:

Om konsten är ett uttryck för konstnärens inre, vad säger det om skaparen?
Vad säger det om de som understödjer och finansierar dessa sjuka fenomen? Vad säger det om de som hyllar dessa sjuka uttryck i den ”konstnärliga frihetens” namn?

Samtidigt som svensk kultur undertrycks och förhånas, underblåser dessa sjuka krafter alla former av depraverad anti-kultur. En kulturutställning hade kunnat vara något positivt för Malmö och Sverige, istället används den för kulturförstöring. Hur kommer det sig att destruktiv och degenererad ”konst” dominerar en kulturutställning?

En gång i tiden när samhället var sundare ansågs det att konst skulle vara något vackert, något som kunde förmedla någon form av positiv känsla hos betraktaren och verka uppbyggande.
Så är det tydligen inte längre. Idag skall ”konsten” vara nedbrytande, ful och grotesk – den skall sprida destruktiva andliga impulser till folket.
Dagens ”konst” är inte konst utan utgör istället ett fenomen som undergräver själva begreppet konst hos massan. Detta är samhällsförstörande och förstärker det allmänna förfallet.

Andligt vanställda människor, särskilt pedofiler, borde inte uppmuntras till att sprida sjuka alster.

1. Nationell Ungdom kräver att de företag som stödjer dessa sjuka utställningar omedelbart drar in sitt ekonomiska stöd och att inblandade företag och institutioner tar sig en ordentlig funderare över vad de egentligen stödjer.

2. Nationell Ungdom tänker genom handling bekämpa dessa destruktiva fenomen. Nationell Ungdom tänker bryta den folkliga apatin och aktivt verka för att vacker konst skall segra över fulheten.

3. Nationell Ungdom kämpar för kulturen, mot anti-kulturen.

4. Nationell Ungdom kämpar mot exploateringen av barn och ungdom. Död åt pedofilerna!

5. Nationell Ungdom värnar svensk kultur och det svenska folkets rätt till kulturell integritet.

6. Nationell Ungdom skall mobilisera och organisera unga svenskar till kamp mot dessa destruktiva fenomen.

Malmöborna borde skämmas för att de tillåter att deras konstmuseum upplåts till dessa sjuka ”konstnärselement”.

De aktivister från Nationell Ungdom som inte deltog på själva aktionen, hade under tiden spridit samma deklaration på Malmös gator. Malmöborna var betydligt mer positiva till Nationell Ungdoms aktion än barnporrutställningens försvarare inne på konstmuseet. Efter aktionen slöt även de som medverkade inne på Rooseum upp för att fortsätta spridningen av flygbladet i ytterliggare en timme.

Nationell Ungdom kommer att fortsätta att agera mot den kultursubversion som idag pågår i Norden.


  • Publicerad:
    2003-09-03 00:00