ALMEDALEN. På tisdagen kommer ett torgmöte att hållas i Visby med tal som behandlar ”viktiga samhällsproblem och ickekonventionella lösningar”.

Några som är förargade över Nordiska motståndsrörelsens närvaro på Almedalen är #Jagärhär-tanter, som ser sina rättigheter hotade.

En privatperson har ansökt om att få arrangera ett torgmöte under Almedalen och idag fått tillståndet beviljat av polisen. Trots att massmedia pekat ut personen som ”NMR-aktivist” och hetsat om att demonstrationsrätten borde dras in, har polisen denna gång valt att ställa sig på grundlagens sida.

– I princip alla som söker om att få hålla en allmän sammankomst får det. Det handlar om en grundlagsskyddad rättighet. Polisen har hittills i år beviljat 500 tillstånd under Almedalsveckan, säger Carina Skagerlind, pressansvarig för polisens Almedalskommendering.

Torgmötet kommer att hållas på tisdagen mellan 17 och 18 och talet kommer att ta upp ”viktiga samhällsproblem och ickekonventionella lösningar”. Platsen för torgmötet är på Holmen vid kallbadhuset.

Huruvida Nordiska motståndsrörelsen kommer att dyka upp i Almedalen återstår att se. Nordiska motståndsrörelsen har ännu inte gjort något uttalande om Almedalen.

Förra årets Almedalen-veckan var en stor framgång för Nordiska motståndsrörelsen, som dominerade nyhetsflödet genom att bland annat generera 1500 nyhetsartiklar. Inför årets upplaga har RFSL, och nu även fyra riksdagsledamöter från Vänsterpartiet, valt att ställa in sin medverkan tack vare Nordiska motståndsrörelsen.

När mainstream-media velat förbjuda Nordiska motståndsrörelsen från att närvara har man hänvisat till ”oroligheter” under förra året, det vill säga till sina egna hetsartiklar. Ingen person från Nordiska motståndsrörelsen har emellertid dömts för något brott som skedde under förra Almedalen-veckan.

Källa:
NMR får tillstånd att demonstrera i Almedalen


  • Publicerad:
    2019-06-29 16:50