CENSUR. Efter massanmälningar från det vänsterextrema trollnätverket #jagärhär kom nationalekonomen Tino Sanandajis Facebookkonto att stängas ned i 24 timmar under helgen.

Tino Sanandaji, nationalekonom och författare. Foto: Tore Sætre/Wikimedia/CC BY-SA 4.0.

Det var i helgen som nationalekonomen och författaren Tino Sanandaji stängdes av från yttrandefrihetsfientliga Facebook. Detta efter att ha hamnat i en debatt med vänsterfeministen och före detta EU-parlamentarikern Maria Robsahm (tidigare Carlshamre), som är medlem i det vänsterextrema trollnätverket #jagärhär.

Sanadaji kommenterar på sin blogg:

Det finns inget kränkande i att jag protesterar mot näthat. Facebook raderade en kommentar där jag kallade Maria Robsahm en mytoman och dömd bedragare. Jag förklarar för mina läsare att jag inte har något emot detta då min kommentar var onödig elakt och att jag respekterar Facebooks regler om god ton. För detta blir jag avstängd en gång till!

[..]

Min yttrandefrihet hotas inte av dessa avstängningar då jag har tillgång till andra plattformar för att uttrycka mig. Men är det rättvist att utsätta mig för otrevlig mobbing och sen straffa mig när jag artigt protesterar? Tycker inte Facebook att detta är väl kafkaesque?

Jag har aldrig använt invektiv eller spritt lögner om honom. Det har han gjort om mig och många andra. Och jag tror inte han kommer att sluta. Alldeles för många låter sig tystas av hans koleriska och våldsamma retorik. Jag vägrar”, skriver Robsahm i sin tur på sin Facebook.

Sanandaji, som själv är av kurdisk börd, har retat upp etablissemanget i Sverige genom att visa på statistik över massinvandringens konsekvenser, samtidigt som han har dekonstruerat många av invandringsförespråkarnas argument.

Källa:
Tino Sanandaji blev avstängd från Facebook


  • Publicerad:
    2018-03-04 13:30