UTRIKES. I förra veckan inträffade tio knivattacker i Österrike. Först anfölls en familj i Wien och efter det skedde flera knivattacker utspridda över landet. Vid den senaste attacken var det en soldat som vaktade den iranska ambassadörens bostad som anfölls.

Förra onsdagen attackerades en familj i stadsdelen Leopoldstadt i Wien av den asylsökande afghanen Jafar S i Wien. Dotter, mor och far blev allvarligt skadade och finns fortfarande inlagda på sjukhus. Han skadade även en afghansk landsman allvarligt medan han flydde från polisen.

Det var bara en av en rad knivattacker den senaste veckan i Österrike där incidenter inträffade även i Tyrol, Steiermark, Burgenland och Salzburg. Den senaste knivattacken inträffade runt midnatt under söndagen och riktades mot en soldat som vaktade den iranska ambassadörens bostad i Wien. Gärningsmannen i det fallet som inte var känd sedan tidigare blev ihjälskjuten av vakten.

Statistiken visar att antalet våldsbrott som involverar stickvapen nästan har fyrdubblats i Österrike sedan 2009. Enligt kriminalpolisen i Österrike beror den stora ökningen på ”interkulturella konflikter” och sedan 2016 har 50 afghaner, 16 nordafrikaner, 14 tjetjener, sju irakier, iranier och turkar, fem syrier och fyra somalier varit inblandade i knivattacker.

Källa:
Zehn Messerattacken in einer Woche


  • Publicerad:
    2018-03-13 14:35