BROTT.  Tio utredningar om överfall som skett mot kvinnor i Hagfors läggs ner i brist på bevis. Kvar finns endast två pågående  utredningar som gäller en våldtäkt som skedde den 5 oktober samt ett rån och våldtäktsförsök den 8 september.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur flera kvinnor i  den invandrartäta kommunen Hagfors utsatts för sexuella övergrepp. Polisen har nu lagt ner tio utredningar gällande sexövergrepp på grund av bristande bevisning. Kvar finns endast två pågående utredningar som rör en våldtäkt som skedde den 5 oktober samt ett rån och våldtäktsförsök som skedde den 8 september. Båda överfallen ska ha skett vid Blinkenbergsparken i Hagfors.

Att de tio utredningarna lagts ner beror på att teknisk bevisning som skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) inte gett någon DNA-träff. Man ska också ha haft tre misstänkta gärningsmän men bevisningen räckte inte för väcka åtal mot någon av dem.

— Vi kommer ingenstans. Vi har haft 33 förhör med olika människor och haft ett antal fotokonfrontationer, men ingen har kunnat peka ut någon misstänkt, säger kriminalkommissarie Jonny Thomann och fortsätter sedan:

— Det vi skulle behöva är en gärningsman som erkänner de här brotten, men det har vi inte. Totalt har tre personer varit misstänkta men det saknas skäl för åtal.

Källa:
Överfallsvåg i Hagfors läggs ner


  • Publicerad:
    2014-11-12 23:25