HOMOLOBBYN. Förra året ansåg Stockholms stad att det var en bra idé att slösa tiotusentals skattepengar på samkönade trafikljus. Nu meddelar de att man tänker göra det i år igen.

Under Pride-veckan i fjol bytte Stockholms stad ut de gröna och röda trafikljusen till samkönade figurer som håller varandra i händerna. Nu meddelar man att staden kommer göra samma sak under årets Europride som pågår mellan den 27 juli till den 5 augusti.

Enligt trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) ska reaktionerna efteråt varit ”övervägande positiva”, men han säger också att många även hade reagerat på att trafikljusen bekostades med skattepengar.

Helldén tycker vidare att beslutet att slösa tiotusentals kronor för att under en veckas tid sätta upp andra trafikljus, trots att de som redan sitter uppe fungerar, ”absolut är värt pengarna”. Detta för att han anser att ”det är viktigt att visa upp att vi är en modern, levande stad som är tolerant”.

Förra året landade summan på 38 000 kronor och i år beräknas den uppgå till 30 000 kronor. De samkönade linserna sätts upp en dag innan starten och tas ner en dag efter att Pride-jippot har slutat.

Men trafikborgarrådet öppnar även upp för att låta de bli permanenta i framtiden. Helldén tror exempelvis att det skulle vara roligt för stockholmarna att få vara med och bestämma var i staden det skulle vara mest lämpligt att ha ”HBTQ-inspirerade” korsningar.

Källa:
Staden sätter upp samkönade trafikljus igen


  • Publicerad:
    2018-07-06 18:55