TIPS. Här är lite tips för de som känner att de vill hinna lyssna på fler poddar än vad de hinner med idag.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg skrev nyligen en krönika där han kommenterade Nordfronts intensiva expansion inom radio och TV. Då Nordfront för närvarande kontinuerligt släpper åtta olika poddar kan det vara svårt att hinna lyssna på alla. Men det finns en del knep för att bli mer effektiv i sitt poddlyssnande som gör att man hinner lyssna på fler poddar än vad man annars hade kunnat göra.

Tekniska hjälpmedel
Rent generellt är det förmodligen bättre att lyssna på poddar via en mobil eller MP3-spelare än via en dator, då man med mobiler och MP3-spelare kan vara mer mobil i sitt lyssnande och inte bara kan lyssna när man sitter vid datorn. En annan nackdel med datorer är att det är lättare att börja slösurfa och tappa fokuset på podden man försöker lyssna på om man lyssnar via datorn. Men lyssnar man live och vill delta i chatten kan det kanske vara lättare att göra det via en dator.

Om man lyssnar via en mobil kan man installera Spreaker-appen och ställa in så att man får notifieringar när nya Nordfront-program släpps. En annan app som kan vara bra att ha är Podcast Addict. Den appen låter dig ladda in poddar via deras RSS-flöden och det kan vara en fördel om du lyssnar på andra poddar som inte använder Spreaker, då kan du samla alla dina poddar i den här appen.

I Podcast Addict går det också att ladda ner poddar via WiFi så att du kan lyssna på dem utanför ditt hem utan att behöva slösa mobilsurf. Podcast Addict håller också koll på vilka avsnitt du lyssnat på och låter dig favoritmarkera avsnitt du tycker är särskilt bra så att du kan gå tillbaka och lyssna om dem i framtiden.

En annan användbar funktion i Podcast Addict är att man kan skruva upp uppspelningsfarten på en podd. Så om du är snabbtänkt och inte har koncentrationssvårigheter kan du lyssna igenom en podd på kortare tid, vilket innebär att du sparar tid och hinner lyssna på fler poddar än vad du annars hade hunnit med.

Hitta mer tid
Nyckeln till att hinna lyssna på många poddar är annars att hitta mer tid. Här är några tips på när man kan försöka klämma in poddlyssning:

I hemmet: När du lagar mat, diskar, städar eller gör andra rutinsaker som inte kräver mycket hjärnkapacitet går det bra att lyssna på poddar.

På jobbet: Om du har ett arbete som åtminstone stundtals är monotont och inte kräver att du interagerar med andra människor går det utan problem att klämma in poddlyssnande på jobbet.

Under träning: Det går att lyssna på poddar när man är ute och springer, promenerar eller cyklar. Även på gymmet kan man lyssna på podd. Att träna både kroppen och hjärnan på samma gång är ett väldigt sunt nyttjande av sin tid.

När du aktivistar: Om du delar flygblad till hushåll, sätter upp klistermärken, reser till en aktivitet eller liknande kan det gå att kombinera det med att lyssna på en podd.

Har du några egna tips? Dela med dig i kommentarsfältet!


  • Publicerad:
    2018-08-09 09:00