FEMINISM. Först tog hon bilder på insidan av sin vagina och la ut på nätet i sin feministiska kamp mot det onda patriarkatet. Nu har Christen Clifford tagit kampen till nya nivåer. Genom att sälja silkessjalar som återspeglar insidan av hennes vagina så ska hon krossa det vita patriarkatet en gång för alla.

Den amerikanska feministen Christen Clifford har gjort sig ”känd” genom att lägga ut bilder på insidan av hennes vagina på nätet. Nu har hon valt att ta den feministiska kampen ännu längre. Genom att sälja rosa silkessjalar som återspeglar insidan av hennes vagina ska hon bekämpa det ”kapitalistiska vita patriarkatet”.

— Jag vill montera ner det imperialistiska, kapitalistiska patriarkatet som styrs av vita med makt. Min sjal kan dock köpas av vem som helst oavsett kön eller det utrymme som könet i sig tar i offentligheten, säger hon.

Hon tillägger att hon hoppas på att plagget ska uppmärksamma abortfrågan vilket hon uppger var syftet när hon tidigare la ut bilder på insidan av hennes vagina. Clifford är en så kallad ”provokativ konstnär” och hennes bilder har visats upp för publik i samband med en ”konstföreställning”, även känt som performance art.

Cliffords rosa silkessjalar kommer att säljas för 50 dollar styck.

Källa:
Hon gör sjalar av bilder på sin egen vagina


  • Publicerad:
    2015-12-09 12:50