UTRIKES. Staden Köln i Tyskland meddelar att man kommer dela ut så kallade toleransarmband för att förhindra sexattacker på nyårsafton. Detta är likt funktionen med armbandet som polisen i Sverige valde att dela ut med texten “tafsa inte”.

Reaktionen efter sexattackerna i Köln under nyårsafton.

Nyårsfirandet i staden Köln i Tyskland var ett misslyckande både under åren 2015 och 2016. Detta efter ett stort antal sexattacker utförda av rasfrämlingar. Staden förbereder sig nu inför nyårsafton med en kampanj som går ut på att dela ut så kallade toleransarmband för att förhindra liknande sexattacker.

Kölns polischef Uwe Jacob säger att de förväntar sig liknande händelser även detta nyårsfirande.

— Vi förväntar oss liknande händelser som i det föregående året. Jag bryr mig inte om andras nationaliteter, med all respekt. Lagarna gäller för alla.

Henriette Reker.

Den omtalade kampanjen går under parollen “Respekt”. Kampanjen är bland annat finansierad av Kölns borgmästare Henriette Reker som är väldigt känd för sin invandringsvurmande politik.

På nyårsafton i Köln uppskattas runt 3 000 poliser att vara på plats. Även 400 anställda från privata säkerhetsfirmor ska försöka upprätthålla ordningen i staden.

På en presskonferens förklarar Reker att kampanjen fokuserar på att berätta för andra människor att det inte är tillåtet att sexuellt angripa någon samt att det inte är tillåtet att skjuta fyrverkerier på andra människor, byggnader eller poliser.

”Toleransarmbandets” största funktion är att vara informativ för ”andra personer”. När någon möter en person med armbandet är tanken att de ska få förståelse för att vara respektfulla. Detta armband ska enligt Reker förhindra sexattacker.

Källa:
Cologne To Distribute ‘Tolerance’ Wristbands to Combat New Year’s Eve Sex Attacks


  • Publicerad:
    2017-12-14 20:25