DJURPLÅGERI. Tre ”tonårspojkar” sparkade under måndagen fotboll med levande änder i Trollsjöparken i Eslöv. En man som promenerade i parken blev vittne till händelsen och filmade djurplågarna samt kontaktade därefter polisen.

”Tonårspojkar” ägnade sig åt att sparka fotboll med änderna i Trollsjöparken i Eslöv. Foto: David Castor (Public domain).

Under måndagen var en man ute och gick i Trollsjöparken i Eslöv när han såg tre ”tonårspojkar” som sparkade på änderna. Det såg ut som de sparkade fotboll med fåglarna.

— De sparkade mot flera ankor och mannen såg hur sparkarna träffade ett antal gånger, sade Mats G Odestål, kommunpolis i Eslöv.

Mannen fotograferade djurplågarna men blev då hotad av ”pojkarna” som sa att de skulle sparka ihjäl hans hund om han inte försvann därifrån eller om han gick till polisen.

Mannen lämnade då visserligen platsen, men kontaktade omedelbart polisen som tyckte det var bra att han filmat förövarna.

— Han gjorde allt rätt, det var jättebra att han fotograferade, för nu har vi goda möjligheter att hitta gärningsmännen. Den här typen av brott upprör alla, konstaterade Odestål.

Källa:
Anmälan: Pojkar spelade fotboll med levande änder


  • Publicerad:
    2019-09-10 22:35