STOPPA FRÄMLINGSINVASIONEN. SD-väljare sympatiserar med Motståndsrörelsen som nu står starkare än någonsin. Detta varnar Researchgruppens Carl Tullgren för i en artikel om den kommande demonstrationen i Stockholm.

Demonstrationlöp

Det är en smått absurd och ologisk artikel som Researchgruppens före detta medarbetare Carl Tullgren skrivit för anarkisttidningen Stockholms Fria. Tullgren skriver att Motståndsrörelsen nu är starkare än någonsin men att man trots detta kommer locka färre människor till demonstrationer än under perioder då man varit svagare.

Dubbla budskap
Ena halvan av artikeln går ut på att utmåla Nordiska motståndsrörelsen som en organisation som växer och blivit normaliserad bland SD-väljare och andra som tidigare haft beröringsskräck inför organisationen. I den andra halvan av artikeln försöker Tullgren med olika krumbukter intala läsarna att demonstrationen i Stockholm kommer att samla färre människor i Borlänge – trots att den utveckling som Tullgren talar om och de exempel han ger har skett efter Borlänge-demonstrationen.

Syftet att profetera om lågt valdeltagande är förmodligen att motivera ”antirasister” – som är de som idag är på defensiven – att faktiskt sluta upp i en motdemonstrationen. Ett annat syfte kan vara att med subversiv propaganda, genom ’självuppfyllande profetia’, få andra nationella att tro på lågt valdeltagande och därmed stanna hemma. Då Stockholms Fria är en tidning som i regel inte når ut utanför den egna kretsen är det mest sannolikt att det handlar om att först och främst motivera de egna att sluta vara ängsliga över hur pass mycket den nationella rörelsen just nu växer.

Att Tullgren har en agenda när han skriver är självklart. Han har arbetat med att kartlägga och hänga ut svenskar som engagerar sig mot massinvandringen genom sitt engagemang inom det kriminella nätverket Researchgruppen. Tullgren är själv dömd för två fall av misshandel, våld mot tjänsteman och bedrägligt beteende enligt en granskning som Fria Tider gjort.

Carl Tullgren (tvåa från vänster)

Researchgruppen med Carl Tullgren (tvåa från vänster). Tullgren har gjort sig skyldig till flera våldsbrott och har en tendens att bli väldigt våldsam när någon ifrågasätter varför han stjäl alkohol. Vid ett fall blev han våldsam när han stoppades från att stjäla en flaska vodka och vid ett annat fall när en ung man ville veta varför Tullgren stal hans öl. Om Tullgren även skriver artiklar i berusat tillstånd är ännu oklart.

”Nordiska motståndsrörelsen mår bättre än på länge”
Artikelns huvudbudskap och rubrik är att ”nazister normaliseras i den nationella rörelsen”. Vi får veta att det sker betydligt fler aktiviteter än tidigare, att den uppmärksamhet som Motståndsrörelsen skapade kring gruppvåldtäkten på Gotland fått stor spridning bland vanliga svenskar (över 220 000 tittare på Youtube) och att många delar material från Motståndsrörelsen på sociala medier.

Motståndsrörelsen har ”skickligt utnyttjat den publicitet som följt på Nya tiders uppmärksammade deltagande på bokmässan” och har enligt Tullgren samröre med Ingrid och Conrad, ”en av alternativmediernas större poddar”, vars ena programledare Ingrid Carlqvist nyligen tvingades bort från en sionistisk tankesmedja för att hon i programmet försvarat Nordiska motståndsrörelsen. Tullgren skriver om utvecklingen:

Samtidigt mår Nordiska motståndsrörelsen i dagsläget bättre än på länge. Runt om i landet har man kunnat fånga upp resterna av Svenskarnas parti som lades ner 2015 och NMR är i dag den enda nationalsocialistiska organisationen som existerar, annat än som kompisgäng.

NMR har dessutom lyckats få acceptans inom en bredare nationell miljö. Det är inte längre ovanligt att personer med sympatier till höger om Sverigedemokraterna, men som ändå röstar på dem, ser NMR som vilken grupp som helst som värnar om dem och deras framtid. Tidigare har det funnits i princip vattentäta skott mellan den större så kallade Sverigevänliga rörelsen och NMR. I dag är de närmare varandra än någonsin.

Hoppas på färre deltagare
Men trots att Motståndsrörelsen blivit större, skickligare och normaliserade även bland SD-väljare så kommer demonstrationen i Stockholm, enligt Tullgren, locka färre deltagare än demonstrationen i Borlänge. Researchgruppens kartläggare skriver att demonstrationen i Borlänge samlade 300 deltagare (i verkligheten samlade den 350 i ledet och 150 ytterligare under talen) men att den ”svans av sympatisörer” som kom till Borlänge ”stannar med stor sannolikhet hemma den 12 november”.

Tullgren hävdar att Stockholm är en svår stad att demonstrera i då demonstrationer där lockar färre deltagare, även om han också tvingas nämna att just de största demonstrationerna har ägt rum där. Vidare skriver han att nationalister som lovar på sociala medier att komma till en demonstration inte alltid håller sitt löfte när dagen kommer, och anger Folkets demonstration i Stockholm som ett exempel.

Fler kommer än som anger det
För Motståndsrörelsen har dock motsatt förhållande rått – fler kommer än som angett det. Till Borlänge-demonstrationen skulle enligt en undersökning 253 personer gå med i ledet medan 350 personer slutligen dök upp tillsammans med ytterligare 150 på plats. Med andra ord kom 38 procent fler än utlovat till demonstrationen i Borlänge.

Enligt samma fråga, men ställd inför demonstrationen i Stockholm, kommer 536 garanterade deltagare, vilket med en 38-procentig ökning skulle innebära 740 demonstrationsdeltagare. Utöver detta är ytterligare över 200 ganska säkra på att de kommer dit och nästan 100 personer kommer som åskådare. Läs mer om undersökningarna och se tabeller här.

Många personer inom den nationella rörelsen eller invandringskritiker som inte kom till Borlänge har hört av sig eller på annat sätt deklarerat att de kommer till Stockholm. Några av dessa är eller har varit tongivande namn såsom Jörgen Kromann, Daniel Spansk och Dr. Thomas Jackson. Uppgifter till Nordfront gör även gällande att inklusive de nordiska länderna kommer folk till demonstrationen från ett tiotal andra länder samt att organisationskamrater från övriga Norden blir betydligt fler än i Borlänge.

Mycket har hänt sedan den mycket lyckade demonstrationen i Borlänge, både för den nationella rörelsen men kanske i synnerhet för Nordiska motståndsrörelsen. För Motståndsrörelsens del når Radio Nordfront nu ut till cirka 10 000 lyssnare varje avsnitt medan Nordfront under den nyss avslutade oktobermånaden hade 290 000 unika besökare, vilket inte är långt ifrån rekordet på 340 000 och avslöjar att det finns långt fler nationella och sympatisörer till Motståndsrörelsen än vad Researchgruppen vill medge.

Det återstår att se om Motståndsrörelsen nu också kan anordna ännu större demonstrationer. Eller om det visar sig att fler sympatisörer tog sig till den mindre Dalastaden Borlänge för att demonstrera mot storfinans än som kommer till huvudstaden för att stoppa främlingsinvasionen, som Carl Tullgren menar skulle vara fallet.

Alla till Stockholm!


  • Publicerad:
    2016-11-03 12:30