SIONISM. Vid en konferens i helgen som anordnades av judisk maktlobbyn bedyrade en av Demokraternas höjdare sin och sitt partis lojalitet till Israel.

I helgen höll American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) en policykonferens där som vanligt flera högt uppsatta amerikanska politiker närvarade. En av dessa var majoritetsledaren av den amerikanska kongressen, demokraten Steny Hoyer.

Under ett tal på konferensen försäkrade Hoyer att partikamraten Ilhan Omar – som är en Israelkritisk somaliskättad muslim – inte var representativ för sitt parti när det gällde Israel och i en kommentar till Omars ”antisemitiska” uttalanden sade han följande:

— När någon anklagar amerikaner för dubbla lojaliteter säger jag ”anklaga mig”, sa Hoyer varefter publiken jublade.

Det var förra månaden som Omar uttalat sig om att hon kände sig pressad att ”svära trohet” till Israel vilket fick flera journalister och politiker att anklaga henne för antisemitism. Omar har tidigare sagt att AIPAC köper stöd i kongressen genom kampanjdonationer, något hon senare delvis bad om ursäkt för. Hon har dock fortsatt med att leverera Israelkritiska uttalanden vilket gjort att hon hamnat i blåsväder från USA:s många Israeldyrkare.

Källa:
At AIPAC, Democratic majority leader aims fire at Ilhan Omar


  • Publicerad:
    2019-03-26 20:00