FINLAND. Efter att Finlands statsminister gått ut på Facebook och sagt att han ska ta emot några asylsökande i sitt hem, samt uppmanat andra att göra likadant, får han nu hård kritik av Sannfinländarnas Olli Immonen. Han menar att statsministerns uppmaning är ansvarslöst.

För några dagar sedan skrev Finlands statsminister Juha Sipilä på Facebook att han ska släppa in asylsökare i sitt hem samtidigt som han uppmanade det finska folket att likadant.

Vidare skrev statsministern:

Jag hoppas att vi får en folkrörelse, som frivilligt tar del av ansvaret för flyktingarna.

Någon som inte uppskattade statsministerns inlägg var Sannfinländarnas Olli Immonen som ställde frågan varför Sipilä föredrar invandrare framför hemlösa finländare när det i dagsläget finns tusentals hemlösa i Finland som är i behov av hjälp. Han undrar också om statsministern inte förstår vad det är för bild av Finland han skapar i sitt inlägg på Facebook.

Immonen anser att statsminister Sipiläs uppmaning är ansvarslöst då det i slutändan bara kommer leda till att fler dör i Medelhavet. De enda som tjänar något på Sipiläs uttalande är människosmugglarna menar Immonen.

Immonen har tidigare på sin Facebook uppmanat folk att bekämpa mångkulturen.

Källa:
Sannfinländarna: ansvarslöst att släppa invandrare in i statsministerns hem


  • Publicerad:
    2015-09-09 09:10