USA. Efter att den republikanske kandidaten Donald Trump uttalat sig kritiskt mot muslimer efter terrorattentatet i Pakistan väljer nu en av hans närmaste medarbetare att hoppa av kandidaturen och sprida kritik.

Trump_avhopp

Efter helgens terrorattentat i Pakistan där en självmordsbombare dödade minst 72 personer, de flesta barn, i staden Lahore valde Donald Trump att gå ut hårt mot muslimer och islam. På sin Twitter skrev han att bara han kunde lösa problematiken:

Ännu en radikal islamistisk attack, den här gången i Pakistan, som mål att döda kristna kvinnor och barn. Minst 67 döda och 400 skadade. Bara jag kan lösa det här.

Nu väljer Trumps toppstrateg Stephanie Cegielski att hoppa av kandidaturen. I ett öppet brev uppmanar hon nu USA:s medborgare att inte rösta på Trump och menar att han är en bluff samt en ”såpoperakaraktär”. Nu vill hon stoppa Trump från att vinna posten som republikanernas presidentkandidat då hon menar att han är farlig för USA:

Det som en gång var Trumps önskan om en andra plats för att skicka ett meddelande till Amerika och öka sin makt som en affärsman har mardrömslikt förvandlats till en charad som kommer att göra oåterkallelig skada för landet om vi inte stoppa den här kampanjen i dess spår.

Vidare menar Cegielski att hon var en av dem som ville att Trump skulle lyckas och förändra den amerikanska politiken. Men inte längre:

Jag anser mig en del av den tysta majoriteten som ledde till Trumps uppgång, det är därför jag vill att du ska veta att jag är med dig – Jag ville också att Trump skulle vara äkta.

Det är han inte.

Hon fortsätter misstänkliggöra Donald Trump och påstår att han gör allt för pengar, till och med förråda sina egna:

Men Trump är inte vår förkämpe. Han skulle hugga någon av sina anhängare i ryggen om det gav honom en cent mer i fickan.

Experter menar att Cegielskis avhopp är ett hårt slag mot Trumps kanditatur och ett svar på hennes kritik väntas komma inom kort. Läs hela det öppna brevet från strategen HÄR.

Källa:
En av Trumps toppar slutar – efter utspel


  • Publicerad:
    2016-03-29 21:10