ESLÖV. Invandrarkvinnan fick inte körkortet – ”rasism” enligt kvinnan och hennes man.

I onsdags eftermiddag skulle en 28-årig invandrarkvinna köra upp i Eslöv. När det i bilen framgick att hon blivit underkänd använde sig invandrarkvinnan av rasistkortet för att få trafikinspektören att omvärdera sitt beslut.

— Han frågade kvinnan om hennes rasistanklagelser i bilen, och hon sade då att han kanske inte var rasist, men att bedömningen av hennes körning var rasistisk. Om det varit en svensk kvinna som kört hade hon blivit godkänd, trodde hon, säger Thomas Eliasson, chef för Trafikverkets förarprovskontor i Malmö, till Skånskan.

En som delade kvinnans uppfattning var hennes nästan 30 år äldre man som utan att ha sett körningen också anklagade trafikinspektören för ”rasism”.

Mannen, som väntade på sin fru och trafikinspektören när de parkerade, ska ha uttalat att ”honom ska jag ta hand om”, något som trafikinspektören uppfattade som ett allvarligt hot enligt polisanmälan.

Att använda sig av rasistkortet i samband med underkända uppkörningar är mycket vanligt enligt Thomas Eliasson.

– Vi är innerligt trötta på det. Det är en jargong vi vägrar att acceptera, De kunder som kör med det får uppmaningen att antingen göra en anmälan till diskrimineringsombudsmannen eller att be inspektören om ursäkt, säger han.

Källa:
Trafikinspektör hotad och rasistanklagad


  • Publicerad:
    2015-03-24 08:50