BROTT. En singelolycka i Kristinehamn på torsdagskvällen, där en person kolliderat med ett träd, utreds nu av polisen som mord sedan det visat sig att bilföraren var skjuten med flera skott i bröstet.

Skärmbild.

Vid 20:30-tiden på torsdagskvällen inkom larmet om en singelolycka i Kristinehamn. En man hade kört in i ett träd och hittades avliden på platsen. Polisen fattade dock snabbt misstankar om att han inte dött av själva olyckan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en man ha blivit skjuten i bröstet med flera skott. Han ska därefter ha satt sig i bilen och kört mot Kristinehamn där han krockade med ett träd. Mannen avled sedan på väg till sjukhuset.

Polisens presstalesperson Stefan Dangardt bekräftar att händelsen utreds som mord och att det började med ett larm om en trafikolycka.

— Vi misstänker att han varit vid liv när han satte sig i bilen, och att han dött av skador han åsamkats av någon annan och inte av själva olyckan, säger han.

Polisen bekräftar också att två personer har gripits – en man i 65-årsåldern har anhållits för själva brottet och en kvinna i 70-årsåldern har anhållits för delaktighet. Mannen som anhållits har tidigare suttit i fängelse för grovt narkotikabrott.

Stefan Dangardt säger att händelsen är minst sagt uppseendeväckande:

— Det är ovanligt att man upptäcker ett grovt våldbrott genom att åka på en trafikolycka.

Källa:
Man död efter trafikolycka – utreds som mord


  • Publicerad:
    2019-04-26 10:00