VETENSKAP. De glittrande kroppsmålningar och kläder som homolobbyn gillar att använda under sina dekadensparader är mycket skadliga för miljön säger forskare som nu vill förbjuda försäljningen av glitter.

De flesta av oss har mot vår vilja observerat glittrande och färggranna sodomiter samt andra sexliberaler skutta omkring på våra gator och torg under diverse dekadensparader. Nu har forskare kommit fram till att detta glitter är mycket skadligt för vår miljö.

Alla som någonsin kommit i kontakt med glitter på vykort eller annat vet att glittret fastnar överallt. Vad få dock tänker på är att när de lyckats tvätta bort glittret från hy eller kläder, så spolas glitterpartiklarna via våra avlopp ut i naturen där det orsakar stora skador för miljön.

Enligt forskare orsakar glittrets mikroskopiska platspartiklarna mycket stora skador för bland annat maritimt liv men även för andra däggdjur. Detta då många djur upplever glittret som så lockande att de förtär det. När ett djur ätit glitter kommer plastpartiklarna in i dess kropp, där det sedan har en negativ inverkan på djurets hälsa.

Enligt en studie utförd av professor Richard Thompson kunde man finna mikroskopiska plastpartiklar i en tredjedel av alla de fiskar som fångats utanför de brittiska öarna. Det är denna enorma miljöpåverkan som glittret har som nu fått forskare att kräva ett globalt förbud mot försäljningen av glitter.

I Storbritannien har en del daghem självmant börjat förbjuda glittret då man är rädda att mikropartiklarna kan ha en skadlig inverkan på barn. Storbritannien är även påväg att införa en ny lag som skall komma att förbjuda alla produkter som innehåller mikropartiklar. Lagen förväntas komma i kraft år 2018.

Källa:
Scientists call for ban on glitter, say it’s a global hazard

Relaterade artiklar:
Sveriges största sötvattenfisk är på väg att försvinna


  • Publicerad:
    2017-11-29 20:25