TRANSFRÅGAN Efter att en transvestit förra veckan dödat tre barn på en skola säger sig nu polisen ha stoppat en annan planerad trans-skjutning i Colorado, USA. Enligt media ska denna attack ha avvärjts på grund av att mannens syster valde att anmäla hans planer till polisen.

I Colorado, USA säger sig polisen ha stoppat 19-årige William Whitworth från att utföra en massaker på skolan Timberview Middle. Whitworth blev tagen i förvar den 31 mars efter att man upptäckt att han hade planritningar över skolan och enligt en arresteringsorder även erkänt att han ville gå in i skolan och skjuta omkring sig.

Whitworth, som är en transvestit kallad ”Lilly” fick enligt New York Post (NYP) besök av polisen efter att hans syster ringt och varit orolig, eftersom han tidigare under dagen hade ”agerat aggressivt och pratat om skolskjutningar”. I arresteringsordern listas Whitworth som man, men även hans syster kallade honom för ”Lilly” och enligt en talesperson från åklagarmyndigheten var Whitworth mitt inne i processen att ”bli en kvinna

"En tredjedel" från verkställande

Enligt polisen säger transvestiten själv angående den planerade skolskjutningen att han var ”ungefär en tredjedel från göra det”. Delar av planen ska ha involverat en lista på skjutvapen och anteckningar om hur man 3D-printar vapen samt att skriva ett manifest. Whitworth ska även ha haft en lista med folk ”som ska dödas” i sina anteckningar”. Vidare hittade man även instruktioner för att göra bomber. Det ska inte ha funnits några vapen i hans hem. Han riskerar nu att dömas bland annat för att ha planerat mord och borgen för honom är satt på 75 000 dollar.

Fallet med Whitworth kommer tätt inpå att Nordfront förra veckan rapporterade om en transvestit som gick in i en skola och sköt tre barn till döds. Det framgår inte i sammanhanget om Whitworth i detta fall har inspirerats av sin frände i Nashville eller inte.

NYP skriver att poliser ska ha hittat Whitworth ”full och liggandes i sängen, omgiven av skräp och flera hål i sovrummet” vid tidpunkten för gripandet. Vad exakt som menas med ”hål i sovrummet” specificeras inte närmare.