USA Cheerleadertransa ströp en flicka i cherleadinglaget. Vill nu stämma skolan för diskriminering efter att ha blivit avstängd från truppen.

Transan Averie Chanel Medlock blev avstängd från Ranger Colleges cheerleadinglag efter en incident som inträffade den 21 juli på universitetets campus.

Offret Karleigh Jones, som också hör till samma cheerleadinglag vid skolan som ligger i Texas, säger att den 25-åriga Medlock gick till attack då han kom till hennes rum på campuset. Efter attacken sade Karleigh bland annat åt Medlock att ”Du är en man”. När Medlock ifrågasatte detta påpekade Karleigh också att ”Du har en penis” samt att ”Män inte ska vara med i cheerleadinglaget”.

Medlock påstår å sin sida att Jones hade blivit upprörd eftersom Medlock vägrat att köpa en ”vape” (e-cigarett) åt henne och att han gick till hennes rum för att be om ursäkt.

Medlock har sedan incidenten släppt en video som han påstår bevisar att han är oskyldig. I videon syns egentligen inget annat än transans fötter. I videon hörs dock en uppenbart uppretad Medlock som försöker förmå flickorna att komma ut ur ett rum de har låst in sig i. Flickorna i sin tur säger att de gömmer sig bakom dörren för att Medlock har strypt Jones.

Eastland District Countys åklagare Brad Stephenson säger att ett överfall definitivt har ägt rum – men han säger också att han tycker att polisen hanterade ärendet korrekt genom att klassa det som en klass C-förseelse, vilket innebär att brottet är mindre allvarligt och inte har fängelse i straffskalan.

— Det har definitivt skett ett överfall som kunde kunde ha åtalats som en klass A förseelse men jag tycker att polisen korrkt klassificerade det som en klass C-förseelse, sade Stephenson till New York Post som skrivit om fallet.

Karleigh Jones far, Mike Jones, säger att hans dotter ringde honom klockan 1 på natten då hon gömde sig i ett rum för att komma undan Medlock. Han och andra föräldrar har sagt att de känner sig obekväma med att Medlock är med i cheerleadinglaget då ”hon” är 25 år gammal och född som en man.

Medlock, som förutom att han är en transvestit också är svart, säger sig ha blivit utsatt för både transfobi och rasism. Medlock har också uttryckt att ”Det borde ha ordnats ett möte med mig” och att ”Ingen har velat höra min sida av historien”.

Polisdokument visar att Medlock, den 22 juli, 22 timmar efter incidenten fått ett strafföreläggande för misshandel och blivit ålagd att betala 500 dollar i böter. Medlock berättade för New York Post att om han misslyckas med att betala innan fredag den 29 juli dubblas böterna till 1000 dollar. Till tidningen uppger transan också att denne tänker försöka stämma skolan för diskriminering.