BRASLIEN En brasiliansk man stämmer en vaxningssalong eftersom de endast utför sin service till kvinnor. Mannen ombads lämna salongen när han drog ner kalsongerna och avslöjade ett präktigt stånd för personalen.

En brasiliansk man som påstår sig vara ”transkvinna” och har tagit sig namnet Kim Flores Carlos stämmer nu kvinnosalongen Millanea Instituto de Depilação i São Paulo för diskriminering. Anledningen är att han bokat in en vaxning av sitt könsorgan, men blev ombedd att lämna med oförrättat ärende när det stod klart för den kvinnliga personalen att det var en penis.

Carlos publicerade ursprungligen en del av sitt besök på TikTok, där han samtalar med en kvinnlig terapeut samt salongens ägare Isabel Martins da Silva. I den framgår det endast att han förvägras tjänsten eftersom han inte är kvinna. Terapeuten förklarar att hon saknar erfarenhet av att vaxa manliga könsorgan.

— Vi har inget emot transpersoner. Vi gör det bara inte [vaxar penisar], hör man terapeuten förklara.

I en recension på Google ger Carlos salongen en stjärna och skriver att personalen informerat honom om att de inte har kunskap att ”arbeta” med hans kropp.

”De har inga kvalifikationer eller arbetsetik gällande mångfaldskroppar. Alla vaxningskliniker jag besökt tidigare strävade efter min bekvämlighet och mitt välbefinnande och erbjöd en mänsklig service. Skam åt denna salong!”, skriver Carlos i sin recension, som citeras av 4W.

Salongen har nu besvarat Carlos stämning och i den målar da Silva upp en något annan bild av incidenten än det virala videoklippet. Enligt da Silva ska Carlos ha bokat besöket i ett kvinnligt namn och inledningsvis ska da Silva ha visat honom till ett privat rum med en kvinnlig terapeut. Men terapeuten ska efter bara någon minut ha kommit tillbaka till receptionen med besked om att klienten bar kalsonger och under dessa visade upp en komplett penis som dessutom hade full erektion.

”Det var då jag bad terapeuten förklara för honom att vi inte utför vaxningar på män”, skriver Isabel Martins da Silva i sitt svar. I Carlos filmklipp hörs han dundra att salongen borde sätta upp en skylt där det står ”vi vaxar endast fittor”, men enligt da Silva har man en tydlig skylt utanför där det står ”inget inträde för män”.

4W skriver också om ett fall i Kanada där en man vid namn Jonathan Yaniv, som kallar sig ”Jessica”, under 2018 stämde inte mindre än 15 skönhetssalonger efter att dessa vägrat tjäna honom med både vaxning av könsorgan och ben. I det fallet valde dock en domare att avfärda stämningarna med att Yaniv sysslade med bedrägeri där han ”angrep småföretagare i finansiellt syfte”.

Jonathan Yaniv fick själv böter efter att försökt stämma flera skönhetssalonger i Kanada.