KÖNSDYSFORI. En filosofiprofessor, som prisats för sitt arbete för akademisk frihet, hånar öppet alla de politiskt korrekta belackare som anklagar henne för ”transfobi”.

Kathleen Stock, en filosofiprofessor vid University of Sussex, utsågs till Officer of the Order of the British Empire (OBE) för sin tjänst till högre undervisning.

Utnämningen är en del av den brittiska regeringens årliga nyårsutmärkelser.

I motiveringen hyllas hon för sitt ”försvar av yttrandefriheten” och ”engagemang för akademisk frihet”.

Stock har länge varit en högljudd kritiker av många initiativ tagna av transaktivister.

Hon har motsatt sig tilläggen till Storbritanniens Gender Recognition Act från 2004 – som skulle ha tillåtit människor att lättare välja ett juridiskt erkänt genus utan formell medicinsk certifiering.

2018 sade hon i en intervju att transkvinnor inte borde tillåtas på damtoaletter och andra könsspecifika utrymmen och noterade att många av dem fortfarande är ”män med manliga könsorgan” samt ”sexuellt attraherade till kvinnor”.

Hon betonade i sammanhanget att hon inte tycker att ”transkvinnor ska utsättas för våld och diskriminering”.

”Hbtq-organisationen Stonewall ett hot mot yttrandefriheten”
På senare tid har filosofiprofessorn kritiserat hur transfrågor diskuteras i akademiska kretsar.

Hon har sagt att hon vill använda sin utmärkelse till att belysa hur hbtq-organisationen Stonewall utgör ett hot mot yttrandefriheten samt att organisationen har samarbetat med universitet för att tysta en öppen debatt om transfrågor.

Det dröjde inte lång tid efter att hon gjorde dessa uttalanden innan hon angreps av ”transaktivister”.

I ett öppet brev undertecknat av över 600 akademiker fördöms professorn för sin ”trans-exkluderande offentliga och akademiska diskurs om kön och genus”.

Dokumentet fortsatte med en anklagelse mot den brittiska regeringen om att ”de har en tendens missta transfobisk skräckpropaganda för värdefull lärdom” och där betonas att undertecknarna ”motsätter sig att prominenta medlemmar av vår yrkeskår använder sin akademiska status för att utöva genusförtryck”.

Brevet har fått stöd från hela världen och de ursprungliga undertecknarna är knutna till en rad olika prestigefyllda institutioner, inklusive London School of Economics, Massachusetts Institute of Technology och Georgetown University.

”Jag kommer inte att sluta”

I en rad inlägg på Twitter slår Stock tillbaka mot de onyanserade anklagelserna och förbinder sig att aldrig sluta utmana de centrala dogmerna inom transaktivism.

Jag kommer inte att sluta, och det kommer inte heller de tusentals andra som nu undersöker priset för ”låtsandet”… att människor kan byta kön.

Stock betonar även att brevet misstolkar hennes syn på Gender Recognition Act.

Brevets författare har också medgivit felet.

Professorn är knappast den första intellektuella som attackeras av akademiker för sina impopulära ståndpunkter i transfrågor.

I november uppmuntrade Grace Lavery, en biträdande professor i engelska vid UC Berkeley, sina följare på Twitter att ”stjäla och bränna kopior” av boken Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters (Sv: Irreversibel skada: Transmanin som förleder våra döttrar) av Abigal Shrier.

Boken har censurerats och stämplats som transfobisk för dess opposition mot ”transbehandlig” av unga flickor.

Lavery medgav först att hon aldrig hade läst boken innan hon uttalade sig om den, men hävdade senare att hon ”bara skämtade” när hon sade så.


  • Publicerad:
    2021-01-08 23:45