Svenska Transportarbetareförbundet skriver att man har beslutat att förbundet ska fortsätta utesluta aktiva sverigedemokrater ur förbundet. Facket skriver även att man ska ”intensifiera arbetet mot rasism och främlingsfientlighet”.

Det var under den pågående kongressen som en motion kom in som föreslog att Transport skulle sluta utesluta aktiva sverigedemokrater, vilket Transport gjort vid upprepade tillfällen de senaste åren.

Ett flertal personer argumenterade för att motionen skulle bifallas, bland annat Gert Andersson, som skrivit motionen, och Martin Jonsson. Men enligt Transports eget propagandaorgan var de som argumenterade emot motionen fler än de som argumenterade för den. 

Svenska Transportarbetareförbundets symbol

Bland de som argumenterade emot motionen lyfter Transport fram den självproklamerade svartskallen Robert Savela och Michaela Leo.

— I min dröm döms jag för den jag är och vad jag presterar och inte för hur jag ser ut. Det är min motivering till varför vi aldrig kan släppa in sverigedemokrater, sa Savela som enligt Transport fick ”stående ovationer” för det han sa på kongressen.

Enligt Transport avslogs motionen med en stor majoritet och förbundet rapporterar även att en enig kongress röstade ja den motion som föreslog att förbundet ska intensifiera sin kamp mot rasism och främlingsfientlighet.

En som är kritisk till Transports beslut är Camilla Rågfors, före detta styrelsemedlem i Sverigedemokraterna Värmland som tidigare skrivit om hur Svenska motståndsrörelsen tar makten 2030.

— Att stigmatisera människor idag, då klimatet hårdnar allt mer, är som att sätta ett stort fat med räkmackor framför de radikala organisationerna vi har på vår politiska karta. De får en gratis och delikat måltid, skriver Rågfors och fortsätter:

— Vad tror ni sker med dessa SD:are? De blir ännu mer förbannade på det samhälle vi lever i, där man uppenbarligen inte alls får ha vilka politiska åsikter man så önskar. Man börjar lyssna till mer radikala element som kan bevisa svart på vitt hur det fungerar om man har en avvikande åsikt.

Alex Bengtsson från Sveriges sionistiska åsiktspolis, mer känd som Expo, är dock glad över Transports fortsatta förföljelser av oliktänkande och försvarar beslutet på Twitter. Bengtsson har även skrivit om Transports beslut Expos blogg. Expo närvarar också på Transports kongress för att se till att ”samtliga ombud får varsitt exemplar av boken Positiv antirasism”. 


  • Publicerad:
    2012-08-29 20:27