Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Transvestit tog fyra världsrekord i kvinnlig styrkelyftning

Av Redaktionen, 2019-05-03
redaktionen@nordfront.se

IDROTT. Förra helgen krossade mannen Mary Gregory fyra världsrekord i kvinnlig styrkelyftning. Gregory tilläts att tävla som kvinna eftersom han numera identifierar sig som det.

Mary Gregory.

Det var på söndagen som transvestiten Mary Gregory segrade i nio av nio deltävlingar, samtidigt som han med god marginal tog fyra nya världsrekord i ”kvinnlig” styrkelyftning: Bänkpress, knäböj, marklyft samt ett Masters world total-rekord.

”Vilken dag, 9 av 9! Masters world squat-rekord, open world bänkpressrekord, masters world marklyftsrekord och world total-rekord!”, skrev Gregory på Instagram efter dagen.

Hade Gregory tävlat i Sverige hade han slagit det svenska mastersrekordet med 36 kilogram i totalen.


Mary Gregory tar världsrekord i kvinnlig knäböj.

Alla är dock inte imponerade över Gregorys bedrift och flera idrottsmän- och kvinnor har nu tagit sig friheten att konstatera faktumet att en biologisk mans fysik inte går att jämföra med en biologisk kvinnas motsvarighet.

”Detta är en transkvinna med en manlig kropp som sätter världsrekord och vinner i en kvinnotävling i amerikansk styrkelyftning. En kvinna med en kvinnlig biologi kan inte tävla… Det ett meningslöst och orättvist”, skriver exempelvis den tidigare brittiska OS-medaljören och simmerskan Sharron Davies på Twitter.

Det är inte första gången som atleter offentligt protesterat mot män som får tävla i damsporter. Den lesbiska tennislegenden Martina Navratilova gick exempelvis i slutet av förra året ut och kritiserade transfenomenet inom damidrotten.

”Uppenbarligen kan det inte vara rätt. Man kan inte bara utropa sig som kvinna och sedan tillåtas tävla mot andra kvinnor. Det måste finnas någon slags standard, och att ha en penis och tävla som kvinna möter inte den standarden”, skrev den niofaldiga Wimbledonvinnaren på Twitter.

Men efter skarpa attacker från homolobbyn kände sig Navratilova tvingad att pudla.

”Jag är ledsen ifall jag sa något som ens i närheten var transfobiskt – jag menade absolut inget illa. Jag kommer att utbilda mig bättre i frågan, men under tiden kommer jag tiga om saken”, skrev hon snart i ett nytt Twitterinlägg.

Det återstår att se hur länge till kvinnor kan tävla på elitnivå inom damidrotter.

Källa:
Trans Athlete DEMOLISHES Four Women’s Powerlifting World Records
Svenska styrkelyftsförbundet: Rekord


  • Publicerad:
    2019-05-03 11:00