DANMARK. Tre unga män ställdes inför rätta under onsdagen, misstänkta för en gruppvåldtäkt av en 17-årig flicka i samband med en gymnasiefest i danska Herfølge.

Det var i september 2014, i samband med en gymnasiefest i den danska staden Herfølge, som en 17-årig flicka gruppvåldtogs av tre män. De tre männen ska ha våldtagit den unga kvinnan i närheten av det församlingshus där festen hölls och sedan ska de ha lämnat henne i ett hjälplöst tillstånd efteråt. Den unga kvinnan ska ha varit berusad och led av diabetes och var därför hjälplös vid övergreppet.

Enligt åklagaren i fallet var det en av männen som inledde övergreppen på gräsmattan vid församlingshuset. Han tryckte upp flickan mot ett träd och försökta våldta henne men hon gjorde motstånd och våldtäktsförsöket avbröts. Gärningsmannen ska därefter ha ”överlämnat” flickan till sina två kamrater och de ska då ha släpat in flickan bakom en buske innan de turades om att förgripa sig på henne.

När våldtäkten var över lämnade gärningsmännen platsen och lämnade den 17-åriga flickan hjälplös kvar på platsen. Hon hittades senare av andra festdeltagare, som kommer att lämna sina vittnesmål i rätten.

De tre männen är misstänkta både för våldtäkt och för att de lämnade flickan i ett hjälplöst tillstånd. I den första mannens fall anser åklagaren att han bör fällas för våldtäkt eftersom han borde ha insett vad som skulle kunna hända flickan om han överlämnade henne till kamraterna.

Bland annat DNA-spår från männen finns med i åklagarens bevisning mot dem.

Källa:
Tre unga män åtalas för gruppvåldtäkt


  • Publicerad:
    2016-04-06 22:35