FRANKRIKE. Nyligen stängdes tre moskéer i Frankrike som misstänks ha kopplingar till islamistiska terrorrörelser. 223 personer greps samtidigt som man beslagtog 334 vapen.

Frankrike har sedan terrorattackerna i november förra året, då 130 människor mördades kallblodigt av islamister, befunnit sig i ett undantagstillstånd. I och med detta så har fransk polis gjort räder mot 2 235 hem som misstänks ha haft kopplingar till islamistiska terrornätverk. Under samma tid har 232 personer arresterats och över 300 vapen konfiskerats.

I de nedstängda moskéerna har man funnit dokument från islamister. Anledningen till varför man slog till mot moskéerna var för att man har misstankar om att dem ska ha varit grogrund för terrorister.

Frankrikes inrikesminister Bernard Cazeneuve uppger att man under 15 dagar konfiskerat en tredjedel av de krigsvapen som man vanligtvis brukar konfiskera under ett helt år.

— Under 15 dagar har vi konfiskerat en tredjedel av den mängd krigsvapen som vanligtvis brukar konfiskeras under ett år, säger inrikesminister Cazeneuve.

Myndigheterna uppger samtidigt att man vid minst hundra tillfällen har fått information om att islamister ska ha kontaktat nyanlända i syfte att radikalisera dem.

Källa:
France close down 3 mosques – 334 war grade weapons found – 223 arrests


  • Publicerad:
    2016-05-06 16:10