STOCKHOLM. Under lördagskvällen blev tre personer knivskurna i det mångkulturella området Rinkeby i Stockholm. När polisen anlände till platsen utsattes de för stenkastning.

Ungdomens hus som ligger vid Rinkebyskolan där tre personer blev "oprovocerat" knivskurna.

Ungdomens hus som ligger vid Rinkebyskolan där tre personer blev ”oprovocerat” knivskurna.

Klockan 21:34 inkom ett larm om att en person hittats skadad vid Rinkebyskolan i nordvästra Stockholm. När polis anlände till plats visade det sig att det inte bara var en person som var skadad utan tre stycken och polisen utgår från att de blivit knivskurna. Polisen blev även utsatt för stenkastning på plats, vilket verkar vara ett vanligt förekommande fenomen i just mångkulturella områden.

I sin händelserapport skrev polisen följande:

Det uppehåller sig mycket ungdomar på platsen och när patrullerna söker brottsplats och vittnen kastas det stenar mot dem. En polis träffas i ryggen men skadas inte.

Enligt en av de knivskurnas utsaga så blev de tre personerna oprovocerat attackerade av flera människor när de stod utanför ungdomens hus. Två av dem som attackerades fick föras till sjukhus med ambulans medans den tredje inte behövde uppsöka sjukvård. De skadade kunde svara på frågor, men man vet inte mer om hur skadeläget ser ut.

Eva Nilsson hos polisens ledningscentral vill inte lämna fler uppgifter för tillfället.

— En av dem behövde inte sjukvård, de andra var talbara. Men i övrigt vad som hänt sedan, om det är kvar på sjukhuset eller inte vet jag inte, berättade Nilsson och fortsatte

— Jag vet att de skadade inte hade så mycket att komma med, och inga vittnen heller.

Det finns för tillfället inga misstänka eller gripna för brottet.

Källor:
Tre personer skadade i knivskärning vid skola
Tre knivskurna i Rinkeby


  • Publicerad:
    2016-11-06 18:00