VÄRLDEN. Arga asylanter i slovenska Brežice tände eld på sitt läger då de ansåg att transporterna vidare till välfärdens länder i norra Europa tar för lång tid. Totalt förstördes 27 tält men inga personer ska ha kommit till skada.

Asylanterna i ett tältläger i slovenska Brežice tröttnade på att det tog för lång tid för dem att transporteras vidare till norra Europas länder och som protest valde de därför att tända eld på tältlägret. Asylanterna lyckades med att förstöra 27 tält men ingen personer ska ha skadats.

Sedan Ungern stängt sin gräns så har horder av invandrare strömmat in i Slovenien istället. Uppemot 10 000 invandrare om dagen tar sig över gränsen mellan Kroatien och Slovenien. Från Slovenien vill människor ta sig till Österrike och vidare till Sverige och Tyskland.

Igår under förmiddagen tog 8 000 personer sig in över gränsen och under eftermiddagen tog sig ytterligare 3000 in. Bostjan Šefic på inrikesdepartementet säger sig ha ”verifierade uppgifter” om att antalet snart kommer att nå 10 000 per dag om den nuvarande utvecklingen håller i sig.

Källa:
Här tänder flyktingarna eld på sitt eget läger


  • Publicerad:
    2015-10-21 23:35