USA. Vita huset går nu ut med en varning till Israel att inte genomföra eller planerna ytterligare bosättningar på Västbanken.

Går ej att lita på, enligt NSA.

Trump sätter Israel på plats.

Israels planer på ytterligare bosättningar på Västbanken möter nu kritik av USA:s president Donald Trump, som tidigare givit sitt stöd till Israels planer. Men nu backar Trump-administrationen med hänvisningen att dessa bosättningar kan försvåra fredsarbetet i regionen.

Som president Trump har klargjort är han mycket intresserad av att nå en uppgörelse som avslutar konflikten mellan Israel och Palestina, och han undersöker för närvarande hur man kan göra framsteg för att nå detta mål, säger en tjänsteman inom Trump-administrationen.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har beviljat cirka 6 000 nya bosättningar på Västbanken och kommer att möta Trump i Vita huset den 15 februari för att diskutera saken.

— Vi uppmanar alla att avstå från åtgärder som kan undergräva möjligheten att göra framsteg, inklusive planerade bosättningar, säger tjänstemannen inom Trump-administrationen.

Källa:
Uppgift: Trump kräver att Israel stoppar nya bosättningar


  • Publicerad:
    2017-02-03 07:00