USA. Att Donald Trump bjuder in antiglobalistisk konstnär till Vita huset har upprört vänsterliberaler i USA, däribland många judar.

USA:s president Donald Trump bjuder in den libertarianske och antiglobalistiske tecknaren Ben Garrison till ett möte i Vita huset. Mötet kommer att handla om sociala medier.

Garrison är känd för att göra effektfull satir av den politiska eliten. Bland annat har han utmålat juden George Soros – tillsammans med hans etniska fränder inom Rothschildklanen – som manipulatörer av högt uppsatta amerikanska politiker och generaler.

Att Trump bjuder in Garrison har upprört många vänsterliberaler, trots att konstnären inte pekat ut judar som en särskilt problematisk grupp. Bland andra har det judiska CNN-ankaret Jake Tapper påpekat att självaste ADL, som i praktiken utgör en judisk censurgrupp, kallat Garrisons satir för ”uppenbart antisemitisk”.

Ben Garrison har länge fått se sina alster redigeras av nationella internettroll så att de för fram ett mer tydligt antijudiskt budskap. Han har dessutom fått ett flertal smeknamn, som”Zyklon Ben” och ”Ben ’One Man Klan’ Garrison”. Själv förnekar han att han är antisemit, även om självaste Benjamin Netanyahu verkar se honom som ett stort hot…

Källa:
Trump invites cartoonist who penned ‘anti-Semitic’ Soros sketch to White House, liberals furious


  • Publicerad:
    2019-07-08 19:45