UTRIKES. Efter att Donald Trump anklagat Barack Obama och Hillary Clinton för att ha grundat IS får Trump nu medhåll – av den shiamuslimska milisen Hizbollah.

Soldater från Hizbollah

Soldater från Hizbollah.

Nordfront rapporterade för några dagar sedan om ett uppmärksammat uttalande från republikanernas presidentkandidat Donald Trump, där han menade på att USA skapat den islamistiska terrorgruppen IS. De personer som Trump anklagade specifikt var president Barack Hussein Obama och sin motståndare i presidentvalet tillika före detta utrikesministern Hillary Clinton.

Nu får alltså Trump stöd av den libanesiska shiamuslimska milisen Hizbollahs ledare Hassan Nasrallah:

— Det är en amerikansk presidentkandidat som säger det här. Det han säger är baserat på fakta och dokument, menar Nasrallah.

De dokument han möjligen refererar till är de tidigare hemligstämplade dokument från det amerikanska Försvarsdepartementet, som avslöjar att Obama-administrationen visste att USA:s stöd till rebellerna i Syrien förmodligen skulle leda till ett islamistiskt kalifat i Mellanöstern.

Shiamuslimska Hizbollah har länge stridit mot globalistiska och sionistiska krafter i Mellanöstern. Förutom att slå tillbaka Israels invasion av Libanon för tio år sedan har de även skickat tusentals soldater till inbördeskriget i Syrien, där de stridit för sin shiamuslimske allierade Bashar al-Assad.

Även om Trump och Hizbollah delar åsikt i den här frågan är en allians mellan Trump och Mellanösterns shiamuslimska axel Hizbollah-Iran-Syrien inte särskilt trolig. Trump har upprepade gånger i tal attackerat Iran, samt uttalat stöd för den shiamuslimska axelns fiende Israel.

Källa:
Hezbollah leader supports Donald Trump’s claim that US created ISIS


  • Publicerad:
    2016-08-14 15:15