USA. I en nyligen publicerad opinionsundersökning får Donald Trump för första gången på flera månader ett knappt försprång framför Hillary Clinton.

trumpclinton

Med en vecka kvar till valdagen går Trump om Clinton i opinionen.

Nordfront rapporterade i helgen om att allt fler förutspår en valseger för Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Detta trots det faktum att han under en längre tid legat efter i opinionsmätningarna.

Den senaste opinionsmätningen från USA visar dock att han leder över sin motståndare Hillary Clinton och får 46 procent av rösterna mot Clinton som får 45 procent. Även om det alltså bara skiljer en procentenhet mellan kandidaterna i mätningen, som dessutom har tre procent felmarginal, så är det en betydlig förbättring i jämförelse med många andra mätningar som släppts den senaste tiden.

Mätningen är gjord mellan torsdag och söndag under förra veckan vilket tyder på att många av de tillfrågade svarat efter att det i fredags offentliggjordes att FBI återupptar utredningen angående Clintons så kallade mail-skandal.

Mätningen visar också att Clintons popularitet har sjunkit hos hennes egna väljare då de som säger sig vara ”väldigt entusiastiska” över henne har sjunkit från 51 till 43 procent. Motsvarande siffra för Trumps väljares entusiasm för sin kandidat står kvar på 53 procent.

Även bettingbolagen har märkt en ökad tro på valseger för Trump. William Hill, som är Storbritanniens största bettingbolag, har tidigare rapporterat att ungefär 70 procent av alla pengar som satsats i vadslagningen om det amerikanska presidentvalet har satsats på Clinton. Under måndagen har man dock märkt en stor skillnad då då 79,6 procent av satsningarna gått till Trump.

Källor:
Nya mätningen: Trump har gått om Clinton
Why Bettors Take a Flier on Trump


  • Publicerad:
    2016-11-01 23:50