USA. Donald Trump kallar sin judiske före detta advokat för ”råtta”.

President Donald Trump har kallat sin judiske före detta advokat Michael Cohen för ”råtta” – eller ”golare”, som ”rat” också kan översättas till – i ett Twitterinlägg vari han dessutom attackerar FBI.

Efter att FBI i våras gjort intrång på Cohens kontor vände denne sig mot presidenten – med vilken han haft en lång arbetsrelation – och erkände i rätten att han betalat två kvinnor stora summor pengar för att de ska hålla tyst om sina sexuella affärer med Trump.

Presidenten menar dock att inga brott har begåtts, vare sig av honom själv som hade relationer med de två kvinnorna eller Cohen som på eget bevåg betalade dem för att hålla tyst, något som kvinnorna för övrigt inte har gjort. Trump menar i stället att Cohen blev en förrädare och förklarade sig skyldig till anklagelserna för att smutskasta presidenten samt få ett kortare straff.

Trump frågar sig i tweeten även varför FBI inte gjorde någon räd hos Demokraternas nationella kommitté, vars server blev hackad inför presidentvalet 2016 varpå känslig information ämnad att smutskasta partiet släpptes. En händelse som tros ha kraftigt försvagat Demokraternas chans att vinna valet samt något som enligt judiska medier ska ha skett i ”samförstånd” mellan Trump och Ryssland, något det inte finns några som helst bevis för.

Källa:
Trump’s Already Tweeting His Post-Presidency Defense


  • Publicerad:
    2018-12-18 16:00