USA. Trumps invandringskritiska kamp fortsätter. Idag signerade han ett nytt inreseförbud som kommer att stoppa invandring från sex överväldigande muslimska länder.

Donald Trumps arbete med att infria ett av sina viktigaste vallöften fortsätter, trots vänsterliberala juridiska motattacker.

Efter att en federal domstol i slutet av januari stoppade president Donald Trumps försök att stoppa invandringen från sju muslimska länder är nu arbetet med ett nytt inreseförbud klart. Den nya exekutiva ordern signerades av Trump tidigare under dagen.

Det nya inreseförbudet kommer att gälla Syrien, Jemen, Somalia, Sudan, Iran och Libyen. Tidigare var även Irak med på listan, men enligt CNN ska bland annat Pentagon och utrikesdepartementet ha velat ta bort landet från listan eftersom Irak är en viktig pjäs i kampen mot Islamiska staten.

Precis som det förra inreseförbudet kommer det nya att gälla under en 90-dagarsperiod. Syftet är precis som förra gången att förhindra att terrorister tar sig till USA, samt att under tiden se över det nuvarande systemet för asylsökande.

Källa:
Trump skriver under nytt inreseförbud


  • Publicerad:
    2017-03-06 19:30