USA. Donald Trump höll i natt ett tal där han befäste sin tidigare utlovade hårda hållning i invandringsfrågan. Bland annat talade han om den mur han lovat bygga på gränsen till Mexiko samt hur han vill förhålla sig till invandring från Mellanöstern.

trump

Under den senaste veckan har republikanernas presidentkandidat Donald Trump flera gånger pressats hårt av journalister om invandringsfrågan. Några av hans svar har givit sken av en mindre hårdför invandringspolitik, något som har oroat många av Trumps supportrar.

Men under nattens uppmärksammade invandringstal i Arizona befäste Trump sin tidigare utlovade hårdföra hållning i frågan. Bland annat presenterade han en tiostegsplan för att lösa problemen med illegal invandring, varav punkt nummer ett var att bygga en mur mot Mexiko.

Trump sa att muren kommer att vara ”ogenomtränglig”, samt utrustad med vakttorn och sensorer både över och under jord. Vidare lovade han massdeportering av illegala invandrare som begått brott i USA men också av i övrigt laglydiga latinamerikaner som uppehåller sig i landet illegalt.

Han upprepade dessutom hans populära förslag om att helt stoppa invandringen från arabländer som Syrien och Libyen. Som avslutning på talet tog Trump upp ett tiotal människor på scen vars närstående dödats av illegala invandrare.

Talet hyllades senare av de kända amerikanska vita nationalisterna David Duke och Andrew Anglin i Dukes radioprogram. De båda sa att de trott att Trump skulle inta en mer liberal och ”röstmaximerande” hållning inför valet, men i stället har Trump alltså gjort motsatsen.

Källa:
Trumps linjetal i Arizona: Invandring största utmaningen


  • Publicerad:
    2016-09-02 09:30