UTRIKES. President Donald Trump stoppar flyktingmottagandet till USA i 120 dagar. Därefter kommer migranter och så kallade flyktingar att granskas hårdare innan de släpps in i landet.

trump

Under fredagen undertecknade USA:s president, Donald Trump, en presidentorder som stoppar flyktingmottagandet helt i 120 dagar. Ordern undertecknades under en ceremoni på Pentagon när James Mattis svors in som försvarsminister. Stoppet i flyktingmottagandet är till för att landet ska få en chans att skärpa reglerna kring flyktingmottagandet. De nya reglerna om skärpt flyktingmottagande innebär att migranter och så kallade flyktingar kommer att granskas mycket hårdare framöver.

Efter att de 120 dagarna har passerat kommer de nya reglerna träda i kraft och landet kommer då att vara mer selektivt i sitt mottagande. Främst kommer de som flyr undan religiöst förtryck att prioriteras.

Presidenten har även beslutat att mottagandet av så kallade flyktingar från Syrien helt kommer att stoppas. Beslutet är satt på obestämd tid.

— Jag inför nya granskningar för att hålla radikala islamistiska terrorister borta från USA. Vi vill bara släppa in dem som vill stötta vårt land och som djupt älskar vårt folk, sa Trump efter att han skrivit under presidentordern.

Sedan tidigare har Trump hävdat att han ska införa ett totalt inreseförbud för muslimer. Under 90 dagar framöver kommer inga visum att utfärdas åt människor från sju i huvudsak muslimska länder; Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen.

Källa:
Trump sätter stopp för flyktingmottagandet


  • Publicerad:
    2017-01-28 09:20